Érdekesnek ígérkezik ez a Wolfsberger AC - Rapid Wien mérkőzés az osztrák élvonalbeli focibajnokság zárófordulójából. Az ugyebár már korábban eldőlt, hogy bajnok lett a 19 éves magyar tehetség Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Red Bull Salzburg és ezüstérmet nyert a Rapid Wien. Az 1. helyezettnek 47 pontja van, míg a 2. helyezett 38 pontot gyűjtött. Már csak a dobogó legalsó foka kiadó az osztrákoknál és két együttes (LASK Linz és Wolfsberger AC) arra a bronzérmes helyezésre.

Az utolsó forduló előtt lépéselőnyben van a 33 pontos LASK Linz, míg közvetlenül mögötte van a 4. helyezett és 32 ponttal rendelkező Wolfsberger AC. A linziek otthonába a már bajnok Red Bull Salzburg fog látogatni a zárófordulóban, míg pedig a Wolfsberger AC-hoz a fővárosból fognak érkezni látogatók. Tudni érdemes, hogy az osztrák élvonalbeli 3. helyezést nem csak bronzéremmel díjazzák, hanem az egyben az Európa Liga főtábláját is jelenti. Miközben a 4. helyezés az érem elbukásán kívül csak az Európa Liga selejtezőjében való részvételi lehetőséget eredményezi. Van tehát anyagi jelentősége is annak a 3. helynek.

A záróforduló előtt egyszerűvé vált a képlet: amennyiben nyerni bír a már bajnok Red Bull Salzburg ellen a LASK Linz akkor kész, vége a dalnak. És, persze, a linzi csapat lesz a bronzérmes. A vetélytárs Wolfsberger AC számára mindössze csakis egyetlen egy lehetőség maradt: győzni kell és közben azért is kell "imádkozni", hogy a linziek ne nyerjenek.

Én pedig éppen ezen győzelmi kényszer miatt választottam fogadásra ezt a Wolfsberger AC - Rapid Wien mérkőzést. Elvileg annak kellene bekövetkeznie, hogy a győzelmi kényszerben levő hazai együttes játékosainak mindenképpen gólt kell szerezniük, ha győzni óhajtanak. Ám a Wolfsberger AC nem csak elöl, hanem hátul is képes a gólokra. A vendég Rapid Wien pedig olyan csapat, amelyik kihasználja és gólra váltja az adódó lehetőséget. Számításaim szerint a wolfsbergieknek legalább 2 gólt, de talán inkább 3 gólt kell majd szerezniük ahhoz, hogy nyerjenek.

Tipp: 2.5 gól felett.

Wolfsberger AC - Rapid Wien: Gólok száma - Felett/alatt tipp