Nem gondolom, hogy az Osasunának különösebb célja lenne a bajnoksággal. A megszerzett 44 pont bőven elég a bennmaradáshoz, feljebb pedig aligha tud már kapaszkodni a csapat, de ha tudna is, szerintem nem is feltétlenül szeretne. Ami biztos, tét nélkül játszik a csapat olyan értelemben, hogy kiesni nem fog, és nagyon valószínű, hogy az EL sem cél, pláne nem ebben a pándémiás időszakban, bőven elég a biztos élvonalbeli tagság.

A másik oldalon, a madridiaknál viszont bőven van még cél a szemek előtt. A Geta a BL-indulásért küzd, és küzd szó szerint, mert a Getafének sok erénye van, de a szép foci nincs közte. Ez egy szó szerint erőfocit játszó csapat, messze a legtöbb foult, a legtöbb test-test elleni kontakt a Getához köthető, ha egy csapat Bordalásékat meg akarja venni, akkor ott vért kell izzadni. Ez a Real Madridnak legutóbb is épphogy sikerült, akcióból a Geta az utolsó 5 meccsén 2 gólt kapott akcióból. Ráadásul fura egy csapat ez, mert ebben a rapid ligában a Geta nemhogy fáradna, mintha az ereje meccsről meccsre nőne. Ez alatt nem azt értem, hogy szebben játszana, de nem látszik a csapaton a fáradtság. Bordalás azt nyilatkozta, ha a BL-be vinné a Getát, számára az lenne a karrierje csúcsa, és ezzel nem nagyon lehet vitatkozni. Az is látszik, hogy a játékosok elfogadták ezt a filozófiát, a keret is úgy lett kialakítva, nem véletlenül érezni az egységet.

Az Osasuna 3-as győzelmi szériát fut, ezzel bőven bebiztosította a bennmaradást, én úgy vélem, a Geta már rágós falat lesz. Most ha a Getát mondjuk leginkább az Atletihez hasonlítjuk, azért azt el kell mondani, hogy már a post-covid érában az Osasuna fogadta az Atletit, és 5-0-ra kapott ki otthon. Nos, a Geta vélhetően öt gólt nem rúg, de egyet-kettőt azért begyötörhet, és akkor kikapni már nem fog. Ráadásul ennek az erőfocit erőltető társaságnak még jól is jött a leállás, mert előtte már fogyóban volt a csapat, most viszont újr fel lettek töltve az aksik, lepergett a rozsda a játékosokról, és a bajnokaspiráns Real Madrid is egy büntetőből tudott csak gólt szerezni, pedig ott azért akad egy-két kreatív spíler...

Osasuna - Getafe: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp