Angol első osztály 33. fordulójának zárómérkőzése sajnos már csak nevében tekinthető rangadónak. Az idei szezonban sajnos sok vizet egyik csapat sem zavart. 10-11 hely a bajnokság üde szürke foltja, európai kupa porond csak távcsővel észrevehető, viszont a kiesés szele sem érződik egyáltalán.

Vendég csapat esetében ez a szürkeség már-már megszokottnak tekinthető hiszen évek óta nem sikerült ebből kitörni, habár voltak rá próbálkozások, jónak tűnő igazolások, ígéretes edzőcserék, a végeredmény nem változott, a csapat maradt ugyanott. Télen tűzoltásra is szükség volt ugyanis Marco Silvával a kiesés szélére került a klub, de aztán jött Ancelotti, mint egy utolsó lehetőségként tekintve erre a klubra, hogy valamit megmutathasson az edzői kvalitásából, és helyre pofozta a csapatot. Ancelotti a nagy csapatok ellen a védekezésre fekteti a hangsúlyt és kontrákból próbál eredményes lenni. Két hete a Pool ellen ez szinte is összejött, ugyanis 80 percig nem nagyon foglalkoztak a labdával, aztán a meccs utolsó szakaszába két hatalmas lehetőséggel a három pontot is megszerezhették volna. Idegenben jó az iksz elven remélem hasonló taktikával küldi fel a csapatát.

Mourinho jött, s kb nem csinált semmit a Tottenhamnél, bár a keret nem is volt adott hozzá, ugyanis egy kizsigerelt, motiválatlan társaságot kellett átvegyen, amelyik lényegében a karrierjük csúcsán túl volt, azzal hogy tavaly BL döntőt játszhatott Madridban. Az új stadionra felvett hitel miatt, nem is lesz megadva az az anyagi háttér új igazolásokra, mint amivel Guardiola tud élni minden egyes csapatánál. Ennek hangot is ad Mou a sajtótájékoztatóin rendszeresen. Azzal hogy az előző fordulóban vereséget szenvedtek a Sheffieldtől lényegében búcsút inthettek a jövő évi kupaszereplésnek. Hasonló keretekkel már volt dolga Mourinhonak, egy lehetősége van, hátul összerak egy atombiztos, két emeletes iskolás buszt, s gyors kontrákkal, kihasználva a keretben levő potenciált (Son, Ali, Kane) jövőbe megpróbál letenni valamit az asztalra. Ezért okos döntés az lenne, ha a hátramaradt mérkőzéseket, egyfajta előszezonnak fogná fel, és a hátsó alakzattól kezdve próbálna valami újat alkotni.

Két már-már motiválatlan csapatot várok estére, remélve hogy nagy kockázatot egyik edző sem akar vállalni, hogy szétkontrázzák a csapatát, így egy lassú lefolyású, kevés gólos meccset várok.

Tottenham - Everton: Gólok száma - Felett/alatt tipp