Nem nagy szorzó, de azt mondom, még bevállalható. A Lazio az újraindulás óta már nem az a verhetetlen csapat, mint előtte volt. Azért furcsa ez, mert szűk kerettel dolgozik Simone Inzaghi edző, és sokan attól tartottak, hogy az évad végére elfogynak. Erre fel volt idejük pihenni, mégis gyengébb játékot játszanak, mint előtte. Azt is mondhatjuk, az eredményeikkel összességében nincs probléma, de a mutatott játék alulmarad a szokásosnak. Különösen kiütközött ez legutóbb a Milan ellen (0-3), illetve az Atalanta elleni látszottak ordas nagy bajok (2-0 után nem tudtak nyerni, sőt pontot szerezni sem). A Fiorentinát és a Torinot nagy nehézségek árán legyűrték, de megfigyelhető volt a gyenge védekezésük. Luiz Felipe nélkül az utolsó három mérkőzésükön is beszívtak egy büntetőt, nem volt olyan meccsük, ahol ne kaptak volna gólt!

Épp erre alapozhatjuk a tippet, mert a Lecce támadósora bődületesen gyenge (4 mérkőzésen 4 gól), de a 4 góljukból 3 gólt is büntetőből rúgtak, de legalább az kijelenthető, hogy Marco Mancosu félelmetesen hatékony ebben. Legutóbbi meccsét néztem a Leccének, szegények védelme tényleg átjáróház, a fél gőzzel játszó Sassuolo hintett 4 gólt nekik. Olyan támadója a Lazionak is van pár, mint a Sassu-nak, sőt Ciro Immobile a Milan ellen kényszerszünetet tartott (eltiltás), és most tér vissza a kezdőcsapatba. Ennyi pihenés után ki lesz éhezve a gólokra.

A Lecce még mindig nem adta fel a bennmaradási reményeit, a Lazio ellenben már elbukta a bajnoki címet, míg a Bajnokok Ligája pozíció elbukhatatlan számukra. Jó szorzó a 2,5 gól feletti lehetőségre, de az igazi kincs szerintem a büntető lesz itt. Én biztosan megjátszom azt is valamilyen formában, nehéz elképzelnem, hogy Fabio Maresca spori ne nyomjon legalább kettőt. Az újraindulás óta 3 mérkőzést dirigált: Torino-Udinese (2-2 sárga), Parma-Inter (3-4 sárga, 1-1 piros) és Juventus-Torino (4-2 sárga, 1 büntető). A Leccének még soha nem dirigált meccset, a Lazionak is csak négyszer fütyült, de pirosat még nem adott nekik, csak összesen 11 sárgát. Viszont a Genoa ellen befújt nekik már büntetőt, és piros lapot is adott ellenük a Sampdoriának.

Lecce - Lazio: Gólok száma - Felett/alatt tipp