Az a véleményem, hogy amennyiben tényleg az van most a törököknél, hogy mindenképpen meg akarják nyeretni az élvonalbeli focibajnokságot az ottani autokrata vezető (diktátor), vagyis az ottani Fényességes Vezénylő Tábornok kedvenc játékszerével, akkor már legalább én is profitáljak az isztambuli Basaksehir soron következő - és várható - győzelméből. Ezúttal a legnagyobb török városba látogató Denizlispor lehet a listavezető házigazdák következő "áldozata". Még jó, hogy nem Törökországban vagyok, hiszen ilyen esetben nemhogy egyenesen - így, mint itten - nem lenne ajánlatos megfogalmaznom ezt véleményem, hanem sehogyan sem, mert akkor is letartóztatnának és börtönbe zárnának, ha csak nagyon mellékesen és "virágnyelven" fogalmaznám meg a Recep Tayyip Erdogan és az İstanbul Başakşehir FK közötti kapcsolatot.

Természetesen a 63 ponttal 1. helyezett Basaksehir FK (eddigi mérlege: 30 mérkőzésen 18 győzelem, 9 döntetlen, 3 vereség, 57-27-es gólarány) amúgy is favorit lenne a 32 ponttal 13. helyezett vendég Denizlispor (eddigi mérlege: 30 mérkőzésen 8 győzelem, 8 döntetlen, 14 vereség, 29-43-as gólarány) ellen, ha nem "lejtene" a pálya. És nyilván elsősorban ezt fogják emlegetni majd, ha a Basaksehir úgy elveri a Denizlisport, mint szódás a lovát. Valószínűsítem, hogy az előbbi helyett nem fognak olyasmiket mondani, hogy amikor nehéz helyzetbe kerülhetne a Fényességes Vezénylő Tábornok kedvenc focicsapata, akkor úgy "segítik" meg a Basaksehir FK-t, hogy a játékvezetők mindig "tévednek" valamit a vetélytárs Trabzonspor mérkőzésén, nehogy már nyerjen és előzni bírjon az a gárda. A néhány nappal ezelőtti történés után, amikor piros lapott kapott az egyik Trabzonspor-játékos és addig volt hosszabbítás, amíg bekapta az egyenlítő gólt a Trabzonspor, következett a tökutolsó Ankaragücü, amelyik csapat ajándékba kapott 11-essel bírt döntetlenezni a bajnoki címért küzdő csapat otthonában.

Ezúttal egyszerűbb lesz a feladat, hiszen csak arra kell "ügyelni", hogy nyerjen hazai pályán a Fényességes Vezénylő Tábornok kedvenc játékszere.

Tipp: győz a Basaksehir FK.

İstanbul Başakşehir - Denizlispor: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp