34. forduló sem marad rangadó nélkül az angol első osztályban, a tét pedig óriási mindkét csapat számára. Súlyos millióktól esne el mindkét klub ha jövőre nem a BL-ben, hanem csak egy Európa ligában tudna vitézkedni. Most eltekintve a City esetleges BL kizárásától (véleményem szerint sikerül elintézni hogy minden probléma nélkül megússza ezt a sejk csapata), két kiadó BL helyre 4-5 csapat is még eséllyel pályázik 5 fordulóval a bajnokság vége előtt.

Leicesterről említve pár szót, nagyon rosszul jöttek vissza a szünetről a megszerezhető 12 pontból mindössze 5-öt sikerült megszerezni, és ezt nem engedheti meg magának Brendan Rodgers csapata, ugyanis a MU és a Chelsea szárnyal. Valahol várható is volt a leszteri visszaesés, ugyanis jóval felüllőtték a saját xG-jüket és ez hosszú távon ki szokott ütközni. Utolsó fordulóban kilábalni látszott ebből a rossz formából, ugyanis gond nélkül gurítottak egy hármast a Palacenak, Vardy duplával. Csapat motorja, ha neki megy, sorra képes hozni a Leicester a győzelmeket, márpedig Vardy december óta először tudott betalálni olyan mérkőzésen amikor kezdő volt. Nagyon hosszú idő ez, látszott is a gólörömén hogy nagy kő esett le a hátáról, sokkal könnyebb, felszabadultabb játékot várok tőle ma.

Arsenal három nagyon fontos pontot sikerült elhoznia attól a csapattól, akitől idén hazai pályán csak a Liverpool, Chelsea és a Tottenham tudta elhozni mindhárom pontot. Furcsa mód a legjobban szidott, és sokszor nevetség tárgyává váló védelem most három meccse nem kapitulált, nagyon meglepne ha sorozatban négy clean shetet tudna lehozni Arteta csapata.

Döntetlen igazából egyik csapatnak sem jó, egy esetleges ikszel az Arsenalnak végképp kiszállna a BLért folytatott harcból, a Leicester pedig magára húzna három nagyon kellemetlen ellenfelet. Azt várom ettől a meccstől, hogy mindkét csapat hálója zörrenjen, s így nagyon talán vendég pontszerzést gondolok estére.

Arsenal - Leicester City: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp