Ritkán szoktam ilyen opciót választani mint most, de a svájci Challenge League 29. fordulójának zárómérkőzésén két olyan csapat feszül egymásnak, akik szinte tálcán kínálják számunkra ezt a lehetőséget. A Kriens - Aarau összecsapás múltja, jelene és várakozásom szerint jövője is vonzza a gólokat. Egy 4-5 gólos összecsapást "emlékezetből" le tud hozni ez a két csapat, akár mással, akár egymással. Ebben benne van a lehetőség az első félidei gólokra is.

Kisebb csoda történt a legutóbbi fordulóban, mert nem szerzett gólt a Kriens csapata. A bajnoki kényszerszünet óta nem ez a jellemző Bruno Berner alakulatára, ezért bízhatunk benne, hogy ismét rátérnek a góllövés útjára. Hazai pályán egyébként is igen hatékony a portugál származású csatár, Asumah Abubakar által vezetett támadó szekció. A hazai zöld-fehérek a ligában a legtöbbször álltak győzelemre az első félidőben, tehát nem nagyon spórolnak az energiájukkal. Most is hasonlóan erős kezdést várhatunk tőlük, mert az Aarau sem a jól bekkelős csapatok képviselője.

Ennek ékes bizonyítéka, hogy a vendégek kapták a ligában a legtöbb gólt. 60 dugó, 28 mérkőzésen az leátlagolva is több mint két kapott gól mérkőzésenként. Ugyanakkor 51 gólt is szereztek Patrick Rahmen fiai, ami több mint megsüvegelendő. A fenti két adatból nekem nagyon az jön le, hogy a pályán nem nagyon taktikáznak Markus Neumayr-ék. Beleállnak a meccsbe, rúgnak is, kapnak is, majd a 90. perc végén rápillantanak az eredményjelzőre és megnézik, hogy mi lett a végeredmény. Regeneráció szempontjából jobban állnak, mint vendéglátóik, mert 1 nappal többet pihenhettek a mostani mérkőzésre. Sőt, abban is biztosak lehetünk, hogy a legutóbbi mérkőzésük végeredménye, az 5:4 a listavezető Lausanne ellenében is jót tett a fekete-fehér lelkeknek.

Nyílt sisakos adok-kapokra számítok a találkozón az első pillanattól kezdve.

Kriens - Aarau: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp