A második helyen álló Barca fogadja a tabella alján kullogó "városi riválisát".

A hazaiak nem igazán veszíthetnek több pontot a bajnoki címért zajló versenyfutásban, ugyanis 4 pont hátrányban vannak a Reallal szemben és már csak 4 forduló van hátra a bajnokságból. Emiatt minden meccsen teljes gázon kell menniük, és még így sem a saját kezükben van a sorsuk. A Villarreal előtti két X nem sok jót tett a csapatnak, de legutóbb azért már üzemi hőfokon pörögtek, mai ellenfelük talán az egyik legjobb ilyen szempontból, ugyanis teljes káosz van a vendég oldalon.

A Barca otthon ráadásul elmúlt 29 meccsén nem talált legyőzőre, míg az Espanyol legutóbbi 5 bajnoki meccsét rendre elveszítette. Ebben a szereposztásban amúgy is nagy hazai dominancia szokott lenni a katalánoknál, legutóbbi 4 otthoni Espanyol elleni meccsükön gólt sem kaptak. Most is valami hasonlóra számítok, az elejétől kezdve nyomniuk kell, és hamar megszerezhetik a vezetést, amihez hozzátesznek még pár gólt és simán nyerik majd a meccset. Igaz az Espanyol az utolsó 4 meccsét rendre 1 gólokkal bukta el, és a Real is megszenvedett velük, de most egy más felépítésű meccsre számítok.

Hazaiaknál igazából Umtitit kivéve mindenki bevethető, középpálya-támadósor teljesen rendben van. Ha nyer a Barca, akkor az Espanyolt biztosan a második ligába küldheti, ami azért egy városi ellentét esetén szintén plusz motiváció lehet. Az elejétől kezdve magabiztos barcelonai játékot és gólt-gólokat várok már az első félidőben, ami után nem lesz kérdés a meccs végkimenetele.

FC Barcelona - Espanyol: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp