Igazság szerint nem tudom milyen szempontokat vesznek figyelembe az oddsmesterek egy-egy mérkőzés kapcsán, de az általam választott Vaduz-Lausanne Ouchy svájci Challenge League mérkőzésre sokkal magasabb értékkel jöttek ki a hazai győzelmet illetően, mint gondoltam. Tétje a találkozónak már csak a hazai csapatnak van, akik úgy tűnik nem adják fel a 2. helyért folytatott küzdelmet. A vendégcsapat már teljesítette a mostani szezonra a tervét, simán bennmaradt a ligában. Ettől függetlenül ne várjuk azt, hogy könnyen adják a bőrüket. Ugyanakkor a mérkőzés végére a nagyobb játékerőnek ki kell domborodnia.

A vártnál simábban korrigálta hazai botlását a Vaduz az előző fordulóban. A Grasshoppers elleni hazai fiaskót követően a Winterthur-hoz látogattak Mario Frick fiai, s ha már arra jártak, akkor hintettek is egy négyest bánatűzőnek. Manuel Sutter hozta a tőle elvárható gólt, de Berkay Sulungoz is ismét eredményes volt, ami egy védőtől szép teljesítmény. Tunahan Cicek és a "Szöcskék" ellen csodagólt szerző Mohamed Coulibaly most csak bő egy óra lehetőséget kapott mesterétől. Az Ő cseréjüket adott pillanatban korainak tartottam, de meg kell követnem Frick mestert, mert a bejövők új lendületet adtak a csapatnak. Erre a lendületre az újonc ellen is szükségük lesz Sutteréknek, ha győzni szeretnének.

Amint az várható volt, az előző fordulóban, a Grasshoppers ellen megszakadt a Lausanne Ouchy döntetlensorozata. Ha valaki csak a 4:0-ás végeredményre tekint egy legyintéssel nyugtázza, hogy "sima liba" volt. Viszont aki követte a mérkőzést az láthatta, hogy hiába játszottak fölényben a hazaiak, a vendégcsapatot csak két tizenegyessel és egy kiállítással tudták megtörni. Andy Laugeois kiállításából a vaduziak is többszörösen hasznot húzhatnak, mert biztos, hogy változtatnia kell a hátsó alakzaton Stefano Maccoppinak. Várhatóan fáradtabbak is lesznek a vendégek a bő félórás emberhátrányban játszás miatt és az sem túl jó ómen, hogy ismét idegenben játszanak. Gólt, gólokat nem igazán várok tőlük, bár ez a vaduzi védelem sem életbiztosítás.

Nem érzem a vendégekben a meglepetés lehetőségét, ezért hazai győzelmet várok a találkozón.

Vaduz - FC Stade Ouchy: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp