Mi emberek olyanok vagyunk, hogy mindig a kicsiknek, gyengébbeknek, esélytelenebbnek szorítunk, velük szimpatizálunk. Ebben a szerepben tündököl az Atalanta, aki már másodjára lesz BL-főtáblás. Tündérmesébe illő lenne, ha Torinóban győzni tudna Gasperini legénysége, de ez esetben hat meccsel a vége előtt hat pontra zárkózhatna az éllovas Zebrákra a vendégcsapat. Az előjelek bíztatóak a Juve Milan elleni veresége, és a bergamói menetelés miatt. Mégis úgy gondolom, hogy nem eszik olyan forrón a kását!

Akárhogy nézem/olvasom a tabellát azt látom, hogy a Lazio és az Inter botladozásai miatt Sarri először nyerheti meg a scudettót. Ebben az olvasatban belefért a Milan elleni 4:2, melynek roppant tanulsága, hogy láthatóan lepereg a Juventusról a vereség. Eltiltás miatt hiányzott de Ligt és Dybala, és fél órával a vége előtt 2:0-ra vezetett a regnáló bajnok. Sarri és az egész team bealudt a mérkőzésbe. Öt perc alatt kapott hármat Szczesny és csupán 3:2 után kezdtek el cserélni a torinóiak úgy, hogy Chiellini is jegelve volt a padon. Nem tudott újra felpörögni a csapat és a szezonban negyedik alkalommal szenvedett vereséget. Mindezekből számomra nem törvényszerű, hogy újra kikap a Juventus, sőt! Ébresztőt fújhatnak a listavezetőnél, nem kell, hogy szoros legyen a bajnoki hajrá. De Ligt visszatér, s szerintem Chiellini is és stabilizálódik az együttes. Minimum egy pontot otthon tart a Juve.

Nagyon tetszik az Atalanta klubmodellje. Látni kell azonban, hogy mindenkit képes ebben a ligában legyőzni a harmadik helyen álló gárda, de a Juventus a mumusa. Csupán kupameccsen sikerült megtréfálniuk a Zebrákat tavaly hazai pályán 3:0-al, illetve korábban 2004-ben 2:0-al. Idegenben legutóbb 1989-ben sikerült a bergamóiaknak győzniük. Remek csapatnak tartom a vendégegyüttest Ilic-el, Zapatával, Gomez-el bárkit képesek kitömni gólokkal. Mégis azt gondolom, hogy életbe lép a sport egyik alaptörvénye: a nagy rangadókon mindig a jobb védelemmel rendelkező csapat kerekedik felül. Márpedig a Juventus ilyen tekintetben a legjobb a ligában.

Szerintem megfolytja a vendégek játékát a hazai csapat. A várakozások ellenére úgy vélem, hogy 2,5 underes lesz a mérkőzés, melyen a Juve nem fog kikapni, kétszer egymás után biztosan nem!

Juventus - Atalanta: Dupla esély - Dupla esély tipp