Érdekes csata várható az angol bajnokság 36. fordulójában. A rókák alól kezd kicsúszni a Bl-indulást érő negyedik pozíció, és most a hamvaiból feltámadó sheffieldi újoncokat fogadják. Nem is értem a bukik szorzóját a 1,5 overre, ezért gyorsan lecsapom a labdát – remélem felpattan!

A mérkőzés előtt a hazaiak rutinos szélső védője Mark Albrighton méltatta Wilder együttesének idei teljesítményét. Az United harcban áll a Wolves-el az El-indulásért, s mind játékban, mind eredményességben meg tudott újulni az erőltetett menet kellős közepén. Albrighton meglátása szerint három kupadöntő vár a Leichester együttesére: Sheffield, Spurs és végül a Manchester United. Nem kétséges, hogy az utolsó kör igazi ki-ki meccs lehet a Bl-ért! Meglehetősen hullámzóan teljesítenek a rókák, legutóbbi bournemouthi vereségük alkalmával (4:1) kiállították az egyik belső védőjüket (Soyoncu), és Evans összehozott egy öngólt. Azt hiszem ennyi elég Rogersék védelméről, de látni kell azt is, hogy Vardy megállíthatatlanul halad a gólkirályi cím felé, jelenleg 23 találatnál jár. Úgy vélem, hogy egy gól nem lesz elég az United ellen!

Ugyanolyan 3-5-2-t (vagy ötvédős rendszerben) játszik mindkét együttes, s míg a hazaiak jobb képességűek, a vendégek viszont jobb formában vannak. Érdekes 1-1 elleni párharcok alakulhatnak ki a pálya több pontján, ami szerintem generál egy kis adok-kapok helyzetet. Utolsó négy meccsén 10 pontot gyűjtött a Wilder-legénység, hullottak a fejek: Tottenham, Wolves, Chelsea, de mindhármat hazai pályán kapta el a Sheffield. A csapat menedzsere szerint nagyon jó passzban vannak játékosai, de nem elégednek meg a hetedik pozícióval, ha már újra elkapták a fonalat.

Úgy vélem, hogy a feleknek egyaránt kell a győzelem, de a vendégek felszabadult attitűddel álhatnak a találkozóhoz – ők már kimaxolták a szezont, minden további siker, csak tovább növeli értéküket. Döntő, hogy a rókák védelmében benne van a gól, de elől Vardyban is! Egy éles küzdelmes meccsen megérzésem alapján meglesz a két gól!

Leicester City - Sheffield United: Gólok száma - Felett/alatt tipp