Elbukott tegnap az Osijek Varasdon, így egy újabb halvány esély nyílt a Rijeka előtt a második hely elérésére. A Hajduk egy esetleges győzelemmel sem tudna szerintem beleszólni az ezüstérem és a Bl-indulás kérdésébe, de a Dinamo elleni siker (2:3) után most búcsúzik a hazai pályától a dalmát gárda.

Idén a splitiek mumusa a Rijeka: három meccsen mindössze egy pontot szerzett a Hajduk, s a decemberi 0:4 revánsért kiállt! A hazai csapat már kvalifikálta magát az Európa ligába, mert a kupadöntőt aktuális ellenfele és a Lokomotív vívja, akik már biztos indulók a következő szezonban, csak azt nem tudni, hogy melyik sorozatban. Az Eudok, Jairo da Silva duó, már 19 találatot összehozott a bajnokságban, de a házi gólkirály Caktas lesz, aki egymaga 17-nél jár. A horvát középpályás a két ék mögött szervez, és a második hullámban érkezik. Érdekesség, hogy hiába jók a hazaiak számai (54 rúgott gól), a három Rijeka elleni meccsen 1:7-re állnak a találatok tekintetében. Most itt az alakalom ezen javítani.

Azt gondolom, hogy nem ízlik Rozman mester három belső védős rendszere a dalmátoknak. A középpályás letámadás (játék elrontás), gyakorlatilag minden egymás elleni meccsükön megfojtotta a spliti támadógépezetet. Érdekesség, hogy a vendégek utolsó öt bajnokiján háromszor is csak egy gól született, ami gyengíti a tippet. A védekező Zapresic ellen vért izzadva tudott csak győzni a Rijeka, még az eszékiek elleni vereség (1:0), az „M” jelzésű csapat deffenziv fociját demonstrálja. Azt gondolom, hogy most is kezdeményező lesz a Hajduk és ez az over tippem malmára hajtja majd a vizet. Colakék a bajnok Dinamó ellen is tudtak két találatot szerezni!

Úgy érzem, hogy becsületből beleáll a mérkőzésbe majd a hazai gárda. Simon Rozman szerintem számol: ha most megint sikerül taktikus játékkal győzni, akkor 61 ponttal megérkezhetne a csapata az eszékiek mögé (62 pont Osijek; 61 pont Lokomotív), s ha esteleg a kisebbik zágrábi csapat is botlik, akkor az utolsó fordulóban sok minden lehet! Az akkori párosítás: Osijek-Lok Zagreb, és Zapresic-Rijeka azaz lehetnek még nevető harmadik! Splitiként ez a szitu minimum felbosszantana…

Hajduk Split - Rijeka: Gólok száma - Felett/alatt tipp