Többször vezette a svájci szuperligát a St. Gallen, s benne volt a sansz, hogy meglepetésre húsz év után ismét bajnok lesz! Jelenleg a Young Boysal fut versenyt a zöld-fehér gárda, de legutóbbi thuni (imádni való kisváros, egy szuper tóval!) vereségük miatt, ismét a berniek kezében van a bajnokság sorsa. Egyre jobb formába lendül a Basel, s már csupán csak hat pontra van a 2. helytől! Egy meglepetés győzelemmel, lőtávolba kerülhet Koller mester együttese.

Jó volt genfben is a hétvégén a bázeli csapat. Meglepően durva, rugdalózós, reklamálós találkozót láttam. Rosszul jött ki a Rajna-parti gárda az adok-kapokból, mert a házi gólkirályt Arthurt a hajrában kiállították. Így a „új” centert kell bevetni, de szerintem Ademi (9 találat), vagy van Wolfswinkel is jó megoldás lesz. Nagyon tetszett Stockerék mentalítása és az agresszív letámadós játék a Young Boys legyőzésekor (3:2), s a Servette ellen is uralta a pályát a piros/kék együttes. Most négy fordulóval a vége előtt a botladozó st. galleniek ellen lesz esélyük a zárkózásra, az elmúlt hetek eredményeinek alakulása, új célt adhat a vendégeknek erre a rangadóra.

Olybá tűnik, hogy az idény meglepetés csapata, elfáradt a bajnoki hajrára. A Lugano és a Servette elleni pontvesztés után, a kiesés elől menekülő Thun legyőzte Peter Zeidler együttesét, és most győzelmi kényszerbe került, már amennyiben tartani akarja a lépést az éllovas berniekkel. Két ékkel és a középpályán felálló rombusszal operál a St. Gallen, de most úgy vélem, hogy az egyre határozottabb játékot mutató bázeliek presszingje gondot okoz majd.

Véleményem szerint nem fog kikapni ezen a kulcsmeccsen a Basel. Nagyon szervezett letámadásuk - lényegében hat játékossal -, könnyen zavarba hozza majd a hazai támadásépítést. Márpedig, ha besül a labdakihozatal, akkor könnyű helyzeteket alakíthatnak ki a vendégek. Akárhogy gondolkodom (Arthur hiánya ide-vagy oda), most a mentális erő, a rutin és a szervezettség Stockerék mellett szól, egy pontra minimum jók lesznek!

St. Gallen - Bázel: Dupla esély - Dupla esély tipp