Be kell valljam, nem igazán értem ezeket a szorzókat. Az utolsó előtti, 37.fordulóból két mérkőzés maradt mára. Az egyik a Liverpool - Chelsea, ami a harmadik helyről is dönthet akár. A Chelsea csapatának kell a győzelem, mert a jelenleg a dobogó legalsó fokán elhelyezkedő együttes könnyen lecsúszhat nem csak a dobogóról, de a Bajnokok Ligáját érő helyekről is. Három klub, a Manchester United, a Leicester City és a már említett Chelsea küzd ezekért a helyekért. A legjobb helyzetben a londoni kékek vannak, de ez könnyen megváltozhat akár már ma.

Hosszú idő után bajnok lett a Liverpool csapata, amit nagyon megérdemelt az idei teljesítménye után a csapat. Azután következett pár vereség a bajnokcsapat részéről, de ez kit érdekel? Rendkívűl simán és meggyőző teljesítménnyen nyerték a bajnoki aranyat, azóta elbuktak két rangadót a Man. City és az Arssenal ellen, illetve a Burnleyvel is ikszeltek. Nincs meg a kellő motiváció és ez látható is az eredményeiken. Az utolsó fordulóban egyébként rendeznek egy Leicester - MU és egy Chelsea - Wolves mérkőzést. Muszáj tehát a Chelsea csapatának ma nyernie, mert a MU egy ponttal van lemaradva tőlük és ugyanúgy két mérkőzésük van még, tehát egy esetleges jó forgatókönyvnek köszönhetően akár helycsere is előfordulhat ma.

A hazai csapatnál kénytelenek nélkülőzni a Henderson-Matip párost, illetve Milner játéka is kérdéses. Henderson a nagyobb hiányzó, ő állandó szerephez jutott idén. Több játékossal próbálta meg Klopp pótolni őt, Oxlaide-Chamberlain vagy Jones is megfordult a posztján a legutóbbi két találkozón. A Chelseanél Gilmour, van Ginkel, Musonda és Kante hiányzik majd, ha minden igaz. Kante a legnagyobb név ezek közül, a többiek csak kiegészítő emberek. Bár az is igaz, hogy az idei nem az ő éve, mindösszesen csak 22 találkozón tudott pályára lépni a bajnokságban.

A két csapat találkozóin általában megvan a gól/gól opció, néha csúszik be egy-egy mérkőzés, amikor egyik vagy másik csapat nullára tud hozni egy találkozót. Ez megtörtént legutóbb, 2-0-ra nyert a Chelsea a FA Kupa nyolcaddöntőjében. Bajnokin a Pool nyert idegenben 2-1-re.

Mivel a Chelsea csapatának fontos ez a mérkőzés, a hazaiak pedig nem, ezért úgy érzem meglepetés (a szorzók miatt) is lehet ezen a találkozón és Lampard fiai meglephetik a bajnokcsapatot. Egy gólváltásban bízok ugyan, a megérzésem egy döntetlen súg.

Liverpool - Chelsea: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp