Nem lesz könnyű elfelejteni a Whitlock-győzelmet Gerwen ellen, amit kedden összehozott. A hajgyűlölő holland olyan simán kapott ki, amire senki sem számított. Tény, hogy van Gerwen pocsékul játszott saját átlagához képest, de az is tény, hogy Whitlock nem hagyta őt játszani. Az ausztrál varázslót ennyire stabilnak én nem is tudom, mikor láttam, talán soha...

Joyce ellen sem szórakozott, de ott azért elég szolíd számokat hozott. Aztán van Gerwent ledózarolta, 11-4-re megverte, az történelem. A 98.11-es átlagpont az kemény, majdnem 10 egészzel javított meg Whitlock a Joyce ellen dobott átlagát, és a 40%-os kiszállózás sem volt gyenge. Egyedül a meccs közepén ingott meg picit Simon, de aztán a végére megint ellenállhatatlan volt. Gwerwen hibáit büntette, és ezt várom Anderson ellen is.

Papíron Anderson erősebb, de egyik meccsén sem játszott extrát itt Blackpoolban. Ő hozza azt a 90 és 93 körüli átlagot, jelenleg ennyit tud ebben a formában. és mellé egy korrekt kiszállózást. Viszont Gary képes elkalandozni, a profik közt az élmezőnyben talán ő számolja el magát a legtöbbször. Az pedig szerintem nem kérdés, hogy itt a WM mezőnyében eddig neki pattant ki a legtöbb nyila. Tán a Pipe elleni első session hozott 3 vagy 4 kipattanót, az náluk brutálisan sok. Ugye nálunk halandók szintjén egy-egy kipattanó nyíl sokszor nem számít, de nekik azért egy nyíl sokszor hatvan pontot jelentene, vagy amikor a bull környékéről esik ki, az is 25-öt vagy 50-et... Anderson nyilai hajlamosak nem a táblába állni, ezeken is múlhat egy, akár két leg is. Ráadásul ez eleve bosszantó, így ha ezen idegesíti magát, az megint csak nem jó dolog.

Anderson a jobb játékos, de Whitlock formája talán meggyőzőbb. Ha van Gerwen ellen így összerakta magát, akkor nem kétséges, hogy ezzel a nem kis hendivel megtámogatva én ismét Whitlock mellett vagyok.

Whitlock, Simon - Anderson, Gary: Kör hendikeppel - Hendikep tipp