Kimondottan nem kedvelem az egy esélyes fogadásokat 1x2 kérdésében! Most mégis felrúgom a szabályomat, mert Svájcban a listavezető a sereghajtó otthonában teheti meg a legfontosabb lépést az újabb bajnoki címe felé. Tegnap a St. Gallen igencsak látványosan elbukott (hazai pályán 0:5), s a jelenlegi kétpontos előnyét ötre növelheti a Young Boys.

Pár héttel ezelőtt az újrakezdést követően úgy nézett ki, hogy meglepetésre a St. Gallen nyeri meg a bajnokságot. A zöld/fehérek folyamatos pontvesztései, és a berniek stabilizálódása azt hozta, hogy kézzel fogható közelségbe került számukra a 14. ligagyőzelem, ami sorrendben pedig a harmadik lehet. A rendszeresen 4-4-2 ben játszó csapat legnagyobb erénye talán a buldog természet. Sohasem adják fel a küzdelmet. Emlékezetes, hogy Bázelben 3:0-s égés ellenére öt perc alatt rúgtak kettőt, s végén Sulejmani büntetőjével meglehetett volna az egy pont, ha a szerb nem hibázik bele. Számomra roppant meggyőző volt, hogy szenvedésük ellenére 4:2-re le tudták győzni a Servette Genf csapatát is, pedig egyáltalán nem ők uralták a játékot 1:1-nél. Azt gondolom, hogy a csapatkapitányuk nélkül (Lustenberger egész idényben sérült), stabilan játssza a Gerardo Seoane által elképzelt játékot a Young Boys, s a legtöbb gólt szerezve (74) – abból Nsame egyedül 28-at rakott be a közösbe! -, megnyeri a bajnokságot. Fontos lépés, hogy a sereghajtót le kell győzni hozzá Neuchatelben.

Jó kis város ez a Nuechatel francia Svájcban, de idén a Xamax ki fog esni. Előtte a Thun és a Sion rendületlenül gyűjti a pontokat, s az osztályozós hely is öt pontra van négy meccsel a vége előtt. A Basel elleni verség után edzőt cserélt az együttes szerintem nem jó ritmusban! A visszatérést követően ugyanis le tudta győzni hazai pályán a Thunt a piros/fekete csapat, utána viszont négyet veszített, de a legerősebbek ellen: Basel ellen kétszer, Young Boys, St. Gallen. Az új tréner Staphane Henchoz sem lett megváltó, mert a kulcsmeccsen kikapott Thunban (3:0), otthon pedig nem tudta legyőzni a Siont (0:0). Így maradt az utolsó pozíció, és most a bajnokság legkiegyensúlyozottabb csapatát kellene legyőzni a zárkózás érdekében.

Talán, ha 20 pont előnnyel vezetnék a Szuperligát a vendégek, lehetne valamicske susmus. Erről azonban szó sincs, kell a bernieknek mindhárom pont. A futó szezonban mind a három alkalommal győzött a Young Boys, időrendi sorrendben: 0:1, 4:1, 6:0. A fentiek ismeretében azt gondolom, hogy ez a találkozó 2-es!

Neuchâtel Xamax - Young Boys: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp