A 2020-as PDC Darts World Matchplay nevű tornán az egyik ágon már kialakult az elődöntő párosítása. Gary Anderson és Michael Smith jutott a top4-be, és mérkőzik meg egymással a fináléért.

Gary Anderson formája meccsről meccsre javul, pereg le a rozsda a skót játékosról, és bizony most már ott tartok, hogy nálam simán favorit, miközben 2-3 nappal ez előtt totál másképp gondoltam. Az átlagokból is látszik, hogy Pipe ellen a 90.00-et karcolta felülről, aztán Wade ellen már majdnem 93.00-at dobott, majd legutóbb a Whitlock elleni találkozón csütörtökön már 98 fölé ment az átlaga. Összehozott 9 darab 180-at, ami nem gyenge, egyre kisebb a nyilainak a szórása, szóval ahogy haladunk előre, úgy lesz jobb Anderson, és ez nekem a tipphez elég.

A másik spíler, Michael Smith ledobott magáról jópár kilót, de a játéka színvonala nem csökkent a testsúllyal, ahogy egyébként Lewisnál is inkább nőtt. Szóval Smith brutál jól játszik, és bizony a tömeget dobja csak igazán jól, hisz az utolsó két meccsén a 180-akból is minimum 10-et legyártott, legutóbbi meccsén egyenesen 13-ig jutott. Szerintem Smith ezt a 10-13 közötti számot simán hozhatja, és akkor Anderson is hozhat legalább 10-et, mert ahogy írtam, meccsről meccsre javul a forma, és ő sem számít rossz 180 gyárosnak, sőt épp ellenkezőleg.

Én bízom benne, hogy felfelé húzzák majd egymást, ami a színvonalat illeti, és lesz pár alkalom, amikor 180-ra 180 a válasz. A győztesnek 17 leget kell összehozni, és egyébként sem számítok sima meccsre, mert a hullámzás azért mindkét játékosra jellemző. Lesznek itt hegyek és völgyek, szóval hosszú, nagyon hosszú meccsre számítok, akár extra legekkel, szóval ez a 20 180 elsőre talán brutálisan hangzik, de ez a két spíler ha elkapja a fonalat, akkor ha nem is simán, de szerintem összejöhet.

Anderson, Gary - Smith, Michael: 180-asok száma - Felett/alatt tipp