Korántsem lehet mondani azt, hogy minden rendben lenne a Manchester Unitednél. Sőt, ha a Chelsea elleni FA-kupa vereségből indulok ki – ahol azért közel volt, hogy „felmossák velük a Wembley gyepét -, akkor csodaszámba megy a jelenlegi harmadik helyük. A hazaiak szájából végül sikerül szerintem kiénekelni a sajtot, lássuk a részleteket.

Sokan szurkolnak a Ranieri-korszak óta a Rókáknak, és jó szezont sikerült futni Rodgers-el is, főleg a játékoskeret ismeretében. Tulajdonképpen csoda, hogy az utolsó fordulóban egy győzelemmel Bl-csoportkörös lehet a Leicester! Viszont, ha az újra indulás utáni meccsek eredményeit nézzük, megállapítható, hogy kiénekelték a szájából azt a bizonyos tejterméket. Vizsgáljuk meg a hiányzó elhullajtott pontokat: Watford 1:1, Brighton 0:0, Bournemouth 4:1-es zakó - mind verhető ellenféllel szemben, mindösszesen hét pont mínusz, ami ha meglenne, 69 ponttal röhögne azon, hogy a MU, vagy a Chelsea kerül-e oda a húsosfazékhoz. A Sheffield elleni meccsüket láttam végig, de nem győztek meg a 2:0-s győzelem ellenére sem. Körülményesnek, ütemtelennek (korai, vagy kései kulcspasszkíséretek) tűnt a leicesteri támadásépítés, és legyünk őszinték, hogy a rangadókon ez mind kidomborodott: Spurs 3:0, Chelsea 0:1. Mindezek ellenére egyszerű a képlet: le kell győzni az Unitedet – csak azt nem tudom elképzelni, hogy mindezt hogyan.

Nagyon bonyolult összefüggések hálója, itt az utolsó játéknapon, de Pogbáék sorsa a saját kezükben van! A Chelsea győzelmi kényszerben játszik a Wolves-al, mert ha kikap. s győznek a rókák akkor ez a szezon is sanyi…Igen ám, de a Wolverhampton fenekében ott liheg a Tottenham, s a Crystal Palace elleni győzelemmel, befogja a Farkasokat, ha ők nem győznek a Stamfordon, azaz a Spurs mehet az El-be. Szóval baromira bonyolult a helyzet, mert a 3-7-ik hely közötti csapatok egymás ellen játszanak! Azt gondolom, hogy bárhogy is van Solksjaer joggal bízhat a tapasztalt egyéniségeiben: Pogba, Bruno Fernandes, Martial, Matic, Rashford mind sok csatát megért trófeákat halmozó játékosok. Mellette ott a tény, hogy a hazaiaknak kell az eredmény után menniük, fordított esetben nem lennék biztos abban, hogy győzni tudna a Manchester United.

Roppant mélyről jutott el idáig a vendégcsapat, a Bl elérése álomszerűnek tűnt június elején! Ugyanezt az utat fordított pozícióból járta be a Leicester, aki „nagy csapat” ellen ’19 novemberében nyert újra meccset (Arsenal 2:1). Ami nem sikerül lassan kilenc hónapja miért pont most jönne össze, lejtmenetben? Úgy vélem, hogy a tendenciák folytatódnak (mint a tőzsdén az egyenletesen lefelé, vagy az egyenletesen fölfelé menő vonal), s legalább egy pontra jók lesznek a vörösök!

Leicester City - Manchester United: Dupla esély - Dupla esély tipp