Majdnem elsiklottam efelett a meccs felett, de kár lett volna érte. Az FKH igencsak kilátástalan játékot mutatott a múlt héten hazai pályán a nagy rivális Viking ellen. Ezúttal sincs könnyű helyzetben, miután a zárkózni vágyó, ám továbbra is inkább távolodó Rosenborg ellen lépnek pályára.

Zsinórban három vereséget könyvelt el az FKH, amely közül kettő ráadásul hazai pályán történt meg úgy, hogy gólt nem szereztek és nagyon kevés helyzetet is dolgoztak ki. Ez igencsak bántó lehet számukra, mivel a védelmük se hozza éppen a legjobb formáját, ez pedig katasztrofális kimenetelt okozhat az RBK ellen. Sokkal többet várhattunk tőlük az átigazolási szezon után, viszont úgy néz ki, hogy az új szerzeményeknek (Kallmann, Ammitzboll) még idő kell. Pozitívum, hogy Ibrahima Wadji múlt héten befejezte egyéves eltiltását, így ezen a meccsen már bevethető lesz a támadók között. Kérdés, mekkora formában van ekkora kihagyás után (10 hónapot nem is edzhetett a csapattal). A védelem tengelyéből Pallesen Knudsen biztosan kihagyja a meccset sérülés miatt.

A DNB részben annak szól, hogy az FKH nem nagyon talál be, így nehezen tudom elképzelni, hogy nyernének. A Rosenborgnak kiváló a védelme, viszont elől néha akadnak hiányosságiak - pedig norvég szinten sztárok rohamoznak. Mindenesetre az edzőváltás óta (hat meccs) nem kaptak ki a vendégek és a héten biztossá vált, hogy Trond Henriksen végigviszi a szezont. Van pár sérültjük (Hansen a kapuból biztosan nem lesz, míg Hedenstad és Adegbenro kérdéses), azonban a keret elég mély a pótlásukra. Meggyőző játékot nyújtanak, így 2.00 felett mindenki ellen eséllyel lépnek pályára a két éllovason kívül. Van miért visszavágni a Rosenborgnak egyébként, miután tavaly kétszer is a haugesundiek nyertek, miközben a trondheimiak kispadján éppen a tőlük távozó Horneland ült. Ezt most nem tartom annyira valószínűnek látva a két eltérő formát és a csapatok legutóbbi meccseit. Viszont az RBK támadói néha teljesen lefagynak, ezért a DNB-ben jobban bízok vasárnap este.

Haugesund - Rosenborg: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp