Két remekül alakuló meccs után hét közben botlott az Arsenal idegenben a kiesés ellen menekülő Aston Villánál. Úgy gondolom belefért számukra a vereség, ugyanis a fő szempont a pihentetés volt, ugyanis nagy lehetőség előtt áll Arteta csapata, a Man City kiverésével, már az első szezonjában FA Kupát nyerhet a csapata, amivel valljuk be őszintén, bőven kihozza azt ebből a keretből, ami benne van. Jó felhozó meccs lehet a számukra ez az FA Cup előtt, ami hat nappal később kerül megrendezésre, mert nem egy már vakáción lévő csapat látogat hozzájuk, hanem egy olyan aki vért iszik meccs előtt és mindhárom pontra szüksége lenne a bennmaradáshoz.

Pár szót ejtsek a vendég Watford csapatról is. Vicc. Úgy gondolom ennyi bőven elég, hogy elmondjam mi is zajlik a pályán kívül annál a csapatnál. Ötödik edzőjét fogyasztja ebben a szezonban már a vendég gárda, ami egy ilyen komoly bajnokságban mint a Premier League már már vicckategória, ha ilyesmi történik Romániában, ahol az éppen elnök edzőnek tekinti magát, és úgy váltogatja az embereit mint az alsóneműit, egyet legyintünk, majd tovább lapozunk, de itt az angol bajnokságról van szó, ahol egy egy kiesés az első osztályból, akkora pénzhiányt idézz elő, amiből nagyon kevesen tudnak csak talpra állni. Watfordnál jött decemberben, Niegel Pearson és kihozta a kiesőzónából a csapatát, biztos bennmaradást jelentő pozícióban állt akkor is mikor menesztve lett. 22 meccséből 7 győzelem 5 döntetlen és 10 vereség bőven vállalható kategória egy kieső jelölt csapatnál, tekintve hogy ha 38 meccsig tartja ezt a jelenlegi 1,18as pont/meccs átlagot az 44 pontot jelentene, ami bőven elég a bennmaradáshoz, tekintve hogy az angol szakemberek 40 pontnál húzzák meg azt a vonalat ami már megmenekülést jelent az adott csapatnak.

Hayden Mullinsnak egyáltalán nem adtak könnyű munkát, beledobták a levesbe, s megkérték szépen hogy tartsa bent a csapatát úgy hogy az utolsó két meccse City-Arsenal sorrendben követi egymást. Játékosok szempontjából sem lehet fényes a helyzet, mert nem volt arról szó, hogy az edző-játékos kapcsolat megromlása miatt kellett volna távoznia Niegel Pierson.

Bár tétje a vendég csapatnak van, az ott uralkodó káosz miatt az Arsenalt tartom a mai meccs esélyesének, de itt is a biztonságosabb DNB opciót választom.

Arsenal - Watford: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp