Elérkeztünk a 2020-as Milton Keynes-ben rendezett World Matchplay döntőjéhez. A szombati elődöntőkben frankó kis meccseket láthattunk, Anderson és Smith találkozója a skót sikerét hozta, smith egyszer-kétszer a szépségbe halt bele, Anderson meg koncentráltabb maradt a végén, Smith 'elfogyott'.

Aztán jött a meglepi, bár DvdB eddig játékát látva nem volt akkora meglepetés, hogy legyőzte Durrantet. A belga titán és Duzza is 98.00-as átlag felé ment, megvolt a 35% feletti kiszállózás, de Durrant sokáig csak van den Bergh után kullogott, aztán 13-13-nál utolérte, majd vezetett is, de a belga srác nem hagyta magát, egy kis 'ütésváltás' után a végét mentálisan jobban bírta, és behúzta a meccset. Valószínűleg jót tett neki, hogy a világbajnokkal edzhetett, hisz a karantén időszak alatt Wright adott neki szállást.

Ami a 180 termelést illeti, Anderson hozni fogja a 10-12 180-át, ha törik, ha szakad.

A skót egyre jobb és jobb, javul a játéka, így javul az átlaga is, de amikor nem játszik jól, akkor is dob 9 180-at, mint Wade ellen, ami egy elég 'rövid' meccs volt, hisz csak 16 leget játszottak. Itt most csak a győztesnek kell minimum 18-at összekaparni, de vélhetően a vesztes is nyer 12-13 leget minimum. Eleve elég szoros meccseket hoz ez a torna, ha nem nézzük mondjuk Gurney és Gerwen leolvadását, mind-mind végletekig kiélezett, szoros meccs a torna 2. fázisában.

Anderson sok döntőt játszott már élete során, őt a teher nem nyomja agyon, Dimitrinek pedig vélhetően fekszik majd az underdog szerep, ahogy feküdt eddig is. Lewis ellen 11 180-as köre volt, Durrant ellen 9-et hozott össze a belga játékos. Szóval ilyen 10 környékére tehető van den Bergh is 180-ak terén, ha nem lesz nagyon sima, egyoldalú találkozó, akkor itt is össze kéne jönnie kb. minimum 20 maximumnak. Lehet, hogy csak mákom volt ezen a tornán, de mintha a bukik rendre alálőnének a reális line-nak, én simán ilyen 21,5 over körül lőttem volna be a 180-nakra a 50-50 szorzót. Meg igazából egy 'sima' 18-10-es meccsen is jöhet, de ennél szorosabbra számítok, szóval egy szó mint száz, záporozzanak a 180-ak.

Anderson, Gary - van den Bergh, Dimitri: 180-asok száma - Felett/alatt tipp