Elvesztette vasárnap az aranyért való első rangadót a Molde, amelynek így győznie kell a Vålerenga ellen, hogy az ötpontos hátránya semmiképpen se növekedjen. Erre minden esélyük meg is lesz, viszont a bukik túlságosan is favorizálják a hazaiakat, így érdemes körbenézni a vendégekre való fogadási opciók között!

Nagy kérdés volt, hogy melyik csapat fogja átengedni (vagy megszerezni) a labdabirtoklásért folyó harcot a vasárnapi rangadón. Végül a Molde átengedte ezt és a gyors kontrákra rendezkedett be a csapat, amiből meg is szerezték a vezetést. A problémák ezután jöttek, mivel a foghíjas hátsó sor nem tudta lezárni a folyosókat, ahol a Bodø gyors játékosai folyamatosan cikáztak. Egyszerűen elfogyott hátul a játékos és bizony a kényszermegoldások igen nagy fejtörést okozhatnak a Moldénak a szezon hátralévő időszakában. A keretben összesen hét védő szerepel, akik közül hosszabb időre dőlt ki Haraldseid és Gregersen is. Utóbbival középre ketten maradtak: a folyamatosan játszó Martin Bjørnbak és a pár hete szerződtetett Sinyan. Utóbbi még 20 percet sem volt pályán, így neki mindenképpen kell a gyakorlás ahhoz, hogy teljes értékű harcos legyen hátul. Ennek a hiánynak következtében játszott már vissza a középpályáról Ellingsen és Sjølstad is, viszont egyikük se bizonyult túlságosan meggyőzőnek. Emellett el kell mondanunk, hogy a kapus, Andreas Linde sincs csúcsformában, ezt bizonyította a Bodø egyenlítő gólját jelentő szabadrúgásnál is.

A télen edzőt váltott a Vålerenga, miután Fagermo 13 szezon után otthagyta az Oddot. A Ronny Deila utodjául választott Fagermo eddig kihozza a maximumot az együttesből. A toronymagas éllovasok mögött a harmadik helyen lohol, egyelőre egy vereséggel a háta mögött. Ezért is merem kijelenteni, hogy a Molde győzelmi szorzója egyelőre túl alacsony a realitásokhoz mérten. Emellett, ami még fontosabb lehet a tippre nézve, a Vålerenga 10 forduló alatt mindössze egyszer nem talált be (KBK ellen 0-0). A támadójátékuk igen nagy dicséretet érdemel eddig, amit Fagermo szépen összerakott. Ők is a fiatal, gyors, egy az egyben rendkívül jól teljesítő játékosokba hisznek és ez nem jó hír a hazai oldalnak. Ezzel volt problémájuk vasárnap is és így komoly slamasztikába kerülhetnek a védekezés terén a fővárosi gárda ellen is.

Molde - Vålerenga: Vålerenga által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp