Szerintem, ha személyesen találkoznék Contéval összecsinálnám magamat…ha ehhez hozzáveszem, hogy számára a második hely is kudarc, és az sincs biztosan meg, háááát! Beleképzelni sem merem magamat, mit érezhetnek a játékosai. A jelenlegi helyzetben az idegenben botladozó Napoli elleni rangadó előtt, azt gondolom, hogy a Nerazzurri biztosan agilisabb, „motíváltabb” lesz ellenfelénél.

Hazai pályán nem tudott győzni az Inter a Viola ellen, s ezzel ki is szállt a bajnoki versenyfutásból – mondjuk sok esélye addig sem volt. Conte lépett. Az addigi standard cseréivel állt fel Genovában, kikerült de Vrij, D’Ambrosio, Alexis Sanchez, Young, Barella (sárga lapos volt), Candreva – gyakorlatilag a fél csapat! Helyükön Skriniar, Moses, Martinez, Brozovic, Ranocchia, Biraghi bebizonyította a padozóknak, hogy helyettesíthetőek, s tanítás, hogy a csereként beálló Sanchez lőtte a másodikat (a futó szezonban ez csak a negyedik gólja volt a chilei támadónak!). Kemény, határozott példát statuáló edzői döntés ez, egy darab rosszul sikerült meccs után, ráadásul magabiztos háromgólos győzelemmel. Nálam ez kábé azt jelenti, hogy Conte vért inna az ezüstéremért is. Most a bajnoki véghajrában egy letámadó, domináló, győzelemre törő Intert várok a pályára, hiszen az előnye csupán egy pont az Atalanta-Lazio duó előtt. A mérkőzés fontosságát súlyozza, hogy a zárófordulóban Atalanta-Internazionale meccset rendeznek.

Folyamatosan írom, hogy a Napoli kicsit leeresztett a kupagyőzelem után. Legutóbbi Sassuolo elleni 2:0-s győzelmüket nem néztem, de azt tudom, hogy a VAR 4 darab lesgóltól fosztotta meg a zöld-feketéket 1-0-nál. Jelenleg hetedik helyen állnak Mertensék, de érdemes legutóbbi három idegenbeli találkozójukat szemügyre venni: vereség Pármában, egy pont Bolognában, és egy zakó Bergamóban. Úgy érzem, hogy az „udvarias vendég” jelző minimum illik most a csapatra. Talán az intenzivitás, a gyors kapu elé érkezés hiányzik most a számukra a tét nélküli végjátékban, illetve az olvasható játékkapcsolataikat már a gyengébb ellenfelek is feltérképezték. Most úgy érzem, hogy mentálisan és játékban is sokat kellene fejlődnie Gattuso legénységének ahhoz, hogy győzni tudjon Milánóban, s ott a kérdés: „MINEK?”.

Érdekes, hogy fordított felállásban odacsapott az Inter (1:3 Nápolyban), de a kupában, az újrakezdés utáni idegenbeli 1:1-el, tudott továbbjutni a Napoli. Most igencsak a hazaiak felé húzok, mert motíváltabbak, s működni fog a Conte faktor (ha kell a fél csapatot lecseréli), illetve az Atalanta elleni rangadó előtt nem engedheti ki kezéből saját sorsát a Nerazzurri. Hazai szempontból, már a döntetlen is tragikus lenne – előzhetne még a Lazio is (szerintem kitömik a Brseciát) -, így az 1x egy erősen ajánlott biztonsági Soundos tipp erre a meccsre!

Inter - Napoli: Dupla esély - Dupla esély tipp