Leginkább azért választottam ezt a BK Rosenborg - FK Viking norvég élvonalbeli mérkőzést, mert úgy vélem, hogy a házigazda trondheimi alakulatnak talán nem kellene pontosan ugyanazt a hibát elkövetnie, mint amit elkövetett a közelmúltban. Éspedig tavaly azt csinálta a BK Rosenborg Trondheim, hogy bukdácsolva és roppant gyengén teljesítve kezdte az előző idényt, amivel jelentős előnyhöz jutatta vetélytársait, majd pedig később a bajnokság folyamán már hiábavalóan korrigált, mert már annyira hatalmas volt a hiba, hogy nem lehetett korrigálni és így nem lehetett ismét bajnokcsapat Norvégia rekordbajnoka. Arra gondolok, hogy okultak ebből a dologból a BK Rosenborg Trondheim játékosai és vezetői, s talán nem követik el ismét ugyanazt a hibát. Főleg ennyire rövid időn belül nem követik el ismét ugyanazt a hibát.

Így vélekedek én, ám meglehet, hogy hiába teszem, mert a BK Rosenborg Trondheim jobbára így működik és csakis azért lehet Norvégia rekordbajnoka, mert nagyon sokszor kihasználta az ellenfelek hibáit, míg mostanában éppen az van, hogy az ellenfelek használják ki a trondheimiek hibáit. Máshogyan: addig járt a korsó a kútra, amíg eltörés módszerével darabokra esett.

Ugyanis idén is nagyjából az történik a norvég élvonalban a BK Rosenborg Trondheim csapatával, ami tavaly is történt, Persze, nem annyira szembetűnően, hanem csakis nagyjából hasonlóan. Ám már megint az van, hogy a középmezőnyben mászkál össze-vissza a BK Rosenborg Trondheim és már megint jelentősnek nevezhető a listavezetőtől való hátránya (15 pont). Ez a valóságban eképpen alakul: az éllovas FK Bodø/Glimt csapatának 30 pontja van, miközben a BK Rosenborg Trondheim egyelőre csak 7. helyezett 15 ponttal. Főleg ezen egyre inkább végzetesebb lemaradás miatt vélem azt, hogy a hazaiaknak nem kellene újra elkövetniük a tavalyit, hanem kellene nyerniük otthon az idegenben általában gyengén teljesítő FK Viking Stavanger ellenében. Az a döntetlen nélküli dolog csakis óvatosságból van benne a tippben, hiszen azért egyelőre a "Trollgyerekek" csapata bármire képes. Akár még otthon is.

Tipp: DNB 1.

Rosenborg - Viking: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp