A korábbi négyszeres svéd bajnok Halmstads (az első bajnokságot Roy Hodgson irányításával nyerték még a 70-es évek végén) a 2000-es utolsó cím után általában már csak átszállójegyet vált az első osztályba, folyamatos feljutások és kiesések kísérik az útját. Jelen állás szerint idén is jó esély van a feljutásra, biztatóan kezdett a csapat és 9 meccs után a második helyet foglalja el. 6 győzelem mellett 2 vereséget szenvedtek el és egy meccsen lett pontosztozkodás, de mindhárom ellenfél a tabella első feléből, a jobb formában lévő csapatok közül került ki. Azt lehet tehát mondani rájuk, hogy nem nagyon kell csalódni a teljesítményükben.

A mai ellenfél a harmadosztályból feljutó Ljungskile, akiknek eddig nem megy az átállás az eggyel magasabb szintre, jelenleg az utolsó helyen állnak és főleg a védelmük szervezetlensége okoz komoly problémákat, 9 meccsen összesen 18 alkalommal mattolták őket. Ha ez a bizonytalanság nem lenne elég számukra, a szombati meccsen kicsit tartalékosak is lesznek, minden csapatrészből hiányozni fog egy fontos ember. Andreas Murbeck a hátvédsorból, Axel Pettersson pedig a szélről sérülés miatt marad ki, míg a középpálya motorja, Joakim Olausson eltiltása miatt hagyja ki a találkozót.

A vendégek a legjobb csapatukkal mennek, így ilyen előzmények után nehéz bízni a hazaiakban, főleg hogy a vendégeknek fontos lenne a három pont, hiszen a listavezető Degerfos a harmadik Sundsvall otthonába látogat, ahol nem egyszerű nyerni, így egy jó teljesítménnyel a Halmstads át tudná venni a vezetést a tabellán. Úgy gondolom ezen a meccsen nem fog borulni a papírforma és pont nélkül marad a házigazda.

Ljungskile SK - Halmstads BK: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp