Az évad meglepetéscsapatának várom a Szeged csapatát. Komoly infrastrukturális fejlesztések történtek a klubnál, új csoda szép stadiont kapott az együttes. Ezután a játékoskeretet is szép lassan elkezdték csiszolgatni. Már tavaly is nagyon jól játszottak hazai pályán, de az idegenbeli szereplésük akadozott. Jól példázza ezt, hogy a Magyar Kupában tavaly decemberben a MOL Fehérvár sem bírt velük, 0-0 lett a mérkőzés vége, majd pedig hosszabbítás után jutott tovább a fehérvári klub. Szegeden a Vasas tudott nyerni legutóbb, pedig olyan csapatok is látogattak oda, mint az MTK (1-1), a Gyirmót (0-0) és a Budaörs (1-0). A nyáron tovább erősödött a csapat, mert érkezett az edző, dr. Dobos Barna fia, Dobos Áron, aki korábban a Holland első osztályban is szerepelt, de jött Mezőkövesdről Takács Tamás (támadó), Kóródi Nándor és Danilo Pejovic a Nyíregyháza csapatától.

A felkészülési mérkőzéseik érdekesen alakultak. A Kecskemétet simán verték (4-1), a másodosztályú Szolnokot is (3-1), ellenben a Dunaújváros ellen csupán 2-2-öt játszottak. Maga az eredmény nem szép, de ha tudjuk a körülményeket, máshogy fogunk nézni a végeredményre is. Simán ment 2-0-ra a csapat, sok helyzetet kidolgozott, azonban a sorcserét követően egyik fiatal játékosuk lesérült a 80. percben, így 10 emberrel játszottak tovább. A dunaújvárosiak két távoli lövésből ezután rúgtak gólt, így lett döntetlen. Ezután jött az Újpest elleni mérkőzésük, amelynek az összefoglalóját feltöltötték a honlapjukra. Szó szerint lefocizták az Újpestet, volt vagy 5-6 tuti helyzetük, amit elpuskáztak, az Újpest pedig nyomott két kontrát, így lett 0-2.

A Békéscsaba két hivatalos felkészülési mérkőzést játszott, az újonc DEAC 2-0-ra, a Csákvár 2-1-re verte őket. Schindler Szabolcs nem rossz edző, de olyan gyenge kerettel dolgozik, amely a kiesés elkerülése ellen fog küzdeni, pontjainak többségét bizonyosan hazai pályán fogja összeszedni.

Nálam ez a mérkőzés az előzmények tükrében fix hazai, nem tudom elképzelni, hogy a Békéscsaba pontot raboljon a nagyon erősnek tűnő Szeged otthonában, a Szent Gellért Fórumban.

Szeged - Bekescsaba: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp