Ez a mérkőzés a román másodosztályú focibajnokság utolsó fordulójából való, ahol annyira bonyolult a helyzet és annyira nagyon sok feljutási variációs lehetőség van, hogy szerintem az lesz a legegyszerűbb megoldás mindenki számára, ha nem bonyolítom túlságosan a dolgokat, hanem abban "maradok", hogy a Rapid Bucuresti - Turris-Oltul Turnu Magurele mérkőzés mindkét résztvevője feljuthat az élvonalba, ám ilyesmire - és a továbbiakra - csakis az ezen a meccsen szerzett győzelem esetén és győzelem után érdemes gondolni. Az biztos, hogy a román fociliga vezetői azt akarják, hogy a focipályán elért eredmények döntsenek az élvonalba feljutókról, szóval eléggé biztos, hogy ha fertőzés nem okoz katasztrófát a résztvevő csapatok keretében, akkor tutira biztosan megrendezik ezt a találkozót.

Igazából mindkét csapatnak azonos esélyei vannak a feljutásra, szerintem, és jobbára minden téren azonos erőt és színvonalat képviselnek. Ezért valószínűnek tartom a kiélezett, szoros küzdelmet. És bizony ez az előbbi duma ennél a Rapid Bucuresti - Turris-Oltul Turnu Magurele összecsapásnál egyáltalán nem amolyan "szokásos mondás", hanem tényleg igaz. Annyira egyenlők az együttesek, hogy nagyon. Itt tényleg csakis a mérkőzés időpontjában levő pillanatnyi forma és még ezen is túlmenően a szerencse segíthet. Szerintem az lesz ennél a Rapid Bucuresti - Turris-Oltul Turnu Magurele mérkőzésnél, hogy a szerencsésebb csapat feljuthat az élvonalba, míg a szerencsétlenebbik csapat nem fog feljutni az élvonalba.

Így tehát az lesz a tippválasztásomnál, hogy mivel mindenképpen szándékozok tippelni erre a meccsre, az lesz, hogy most szimpátia alapján döntök. Visszavedlek fociszurkolóvá, s azt tippelem, hogy a bukaresti Rapid győzni fog otthon. Ez a csapat - a Rapid - számomra 100%-os mértékben kedvesebb, amolyan "a nép csapata", mint amilyennek Magyarországon a Fradit (FTC, Ferencvárosi TC) szokás nevezni olykor. A Rapidnak van múltja, hatalmas szurkolótábora van, a fanatikus szurkolói hangulatossá "varázsolják" a mérkőzések nagyon nagy többségét és ez a Rapid számít Romániában országos szinten a - talán, szerintem biztosan az - legkedveltebb és leginkább szeretett focicsapatának. Sok szempontból tényleg amolyan "romániai Fradi".

Vele szemben a Turris-Oltul Turnul Magurele múlt nélküli, újgazdag csapat. Hogy maradjak a magyarországi hasonlatnál: amolyan felcsúti társaság. Akárcsak az, úgy ez is kapott új stadiont. De hagyom inkább a francba a további hasonlóságokat, s csak annyit említek meg, hogy ezt az alakulat is strómanokon keresztül az ország legbefolyásosabb politikusának a tulajdona.

Tipp: győz a bukaresti Rapid.

Teljes játékidő - Mérkőzés