Személy szerint bajnokság közben én még véletlenül sem gondoltam volna azt, hogy a CS Mioveni el fog jutni odáig, hogy 2. helyezett lesz a román másodosztály felsőházi rájátszásának utolsó fordulója előtt. Ha véletlenül és tévedésből mégis az előbbit gondoltam volna, akkor olyasmire már nem "futotta volna", hogy ebben az utolsó - és az élvonalba való feljutás szempontjából sorsdöntő - fordulóban éppen ez a CS Mioveni lesz az az együttes, amelyik a felsőházi rájátszás 6 csapata közül éppen azt az egyetlen csapatot fogja vendégül látni otthon, amelyik csapat már nem érdekelt a feljutásban. Ugyanis pontosan az van, hogy a sima feljutásra esélyes CS Mioveni éppen azt az utolsó helyezett Petrolul Ploiesti együttesét fogadja hazai pályán, amelyiknek már abszolút semmilyen feljutási esélye nincsen. A felsőházi rájátszás 6 csapata közül 5 még küzdhet a feljutásért, egy csapat pedig már nem küzdhet a feljutásért.

Annyira jó helyzetben van az ezen a találkozón házigazda CS Mioveni, hogy nem csak győzelem esetén juthat fel a román élvonalba, hanem még akár döntetlen vagy vereség esetén is. Persze, a hazai győzelem a legkedvezőbb lehetőség a csapat számára, s erre a hazai győzelemre tippelek én is, mert ebben az esetben a CS Mioveni dönthet a saját további sorsáról. Ugyan döntetlen és/vagy vereség esetén bizonyos esetekben még feljuthat az élvonalba a CS Mioveni, ám ekkor már nem fog dönteni a saját további dolgáról, hanem a többi mérkőzések eredményei fognak dönteni arról, hogy ők feljutnak-e az élvonalba vagy pedig nem jutnak fel az élvonalba.

Én hazai győzelemre tippelek, mert úgy tapasztalom, hogy van annyira motivált a CS Mioveni, hogy nem fogja engedélyezni, hogy mások döntsenek a sorsáról. Na, és persze, az előbbiek mellett még az is döntött arról, hogy hazai győzelmet tippeltem, hogy a román másodosztály egyik legjobb formában levő csapata fog játszani az reménytelenül utolsó helyezett és legrosszabb formában levő csapata ellen.

Tipp: győz a CS Mioveni.

Mioveni - Petrolul Ploieşti: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp