Csalóka lehet a tabella, ha csak úgy ránézve azt látja az ember, hogy az FC Basel a 3. helyen van, s mostani ellenfele, az FC Luzern egy picivel lejjebb, az 5. helyen található és éppen csak egy picivel "csúszott le" az Európa Liga selejtezőjében indulást biztosító 4. helyezésről. Ám picit tüzetesebben szemlélve azt a tabellát azért azt is lehet látni, hogy baromi hatalmas a két csapat közötti különbség, s az FC Basel 61 ponttal és +36-os gólaránnyal (74-38) 3. helyezett, miközben pedig az FC Luzern már csak 45 ponttal és -8-as gólaránnyal (42-50) 5. helyezett. Vagyis a 3. helyezett és az 5. helyezett együttesek között a kis helyezésbeli különbség ellenére van 16 pont távolság.

Jellemzője a csapatoknak, hogy az ezúttal házigazda FC Basel általában nagyon jól szokik teljesíteni otthon (eddigi hazai mérlege: 17 mérkőzésen 11 győzelem, 3 döntetlen, 3 vereség, 42-17-es gólarány), miközben a vendég FC Luzern is inkább hazai csapat és nem játszik jól idegeben (eddigi idegenbeli mérlege: 17 mérkőzésen 5 győzelem, 2 döntetlen, 10 vereség, 14-25-ös gólarány). Most pedig idegenben fog játszani az FC Luzern. Ráadásul a bázelieknek van egy olyan szokásuk, hogy gyakran alaposan ki szokják "tömni" a náluk gyengébb együtteseket. Jelenleg pedig éppen az a helyzet van, hogy a házigazda FC Basel a svájci élvonal egyik legjobb formában levő csapata, míg a vendég FC Luzern a svájci élvonal egyik legpocsékabb formában levő csapata. Utóbbinál csak azért nem 5-ból 5 vereség az utóbbi meccsek mérlege, mert találkozott a még nála is rosszabb formában levő FC Zürich csapatával és nagy nehezen - plusz sok mázlival - legyőzte 2-1-re.

Arra tippelek, hogy egynél több gólt fog szerezni a hazai csapat és csak azt az elenyészőnek számító indokot találtam a tippem ellen, hogy utolsó forduló van és nincsen semmi tét. Ám, remélem, azért méltó módon óhajt elbúcsúzni az FC Basel.

Tipp: 1.5 gól felett a Bázel.

Bázel - Luzern: Bázel által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp