A két szezonnal ezelőtti ezüstérmes Nörrköpping merészebb álmokat szövöget a tavalyi 5.helynél. Ehhez a jó keret adott és az eredmények is eddig jönnek szépen (7-3-1 27-14 gólaránnyal). Az előző szezonban 30 mérkőzésen 57 pontot szerzett csapat kis túlzással már most elérte ennek a pontszámnak a felét, pedig még csak a 11 kanyaron vannak túl. Egy mai győzelemmel visszavehetik a jelenlegi listavezető Malmötől az első helyet és két ponttal újra meglóghatnának. Kétség sem férhet hozzá hogy ez így fog történni. Annak ellenére mondhatjuk hogy remek formában vannak hogy az előző körben "kisiklott a vonat", legalábbis az első félidőt átszunyálták. A 95.percben szerzett egyenlítő gól viszont 1 pontot és megannyi erőt adott nekik a továbbiakra, amiből lehet meríteni a mai napon is. Minden bizonnyal könnyebb dolguk lesz, hiszen most hazai környezetben játszhatnak ahol még senki sem tudta őket megverni, pontot is csak a szintén dobogós Elfsborg csent el tőlük úgy, hogy 2-3 góllal kellett volna a helyzetek és játék képe alapján győzni a hazaiaknak.

Azt gondolom hogy a Mjallby nem jelenthet komoly kihívást számukra. A vendégek hosszú idő után tudtak feljutni a másodosztályból, de ez a teljesítmény lehet hogy kevés lesz az első ligás tagság megőrzéséhez. A jelenleg 9.helyen álló klub háza táján nem 60 as pulzusok a jellemzőek, ha jobban megnézzük nagyon egyben van még a mezőny, a hátsó régió pedig kifejezetten kiélezett. Nyugodtak semmiképp sem lehetnek, ráadásul itt ma pontot valószínűleg nem visznek haza. Július második felében elverte őket a Varbergs (1-0), az Orebro (3-1), az Elfborg (5-0), de a sereghajtó Kalmar elleni hazai 2:2-re sem lehetnek valami büszkék főleg hogy 2:0-ás vezetésről sikerült ezt elérni. Botrány tehát a forma, nem jók az előjelek az egyik legjobb svéd csapat ellen.

Szerintem már félidőre vezetést szereznek és simán megtartják majd, de kicsit óvatosabb leszek és az 1.gólt majd győzelmüket pakolom. Az egymás elleni meccseik nem mérvadóak, hiszen az osztálykülönbség miatt utoljára 6 éve találkoztak. Tipp: 3-0

IFK Norrköping - Mjällby AIF: IFK Norrköping szerzi az elsõ gólt és megnyeri a mérkõzést - Igen/Nem tipp