A Norrköping évek óta a legjobb hazai csapatok között található az Allsvenskan mezőnyében. Tavaly 15 meccsen 10-3-2-es mérleg jött össze, előtte 12-2-1-es és a korábbi években sem kellett panaszkodniuk. Idén 6 meccsen 5 győzelem és egy döntetlen a mérleg, de az akkori ellenfél Elfsborg nagyon masszív csapat, nem sokan verik meg őket. Az elmúlt négy győzelmük alkalmával mindig hozták a két gólos különbséget is, ráadásul nem a tabella legvégén tanyázó ellenfelekkel szemben, hanem középcsapatok ellen. Átböngészve a híreket nem találtam komoly hiányzót náluk, így teljes fegyverzettel indulhatnak csatába.

A vendég Mjallby az egyik újonc a ligában, de stabilan kezdtek, hiszen a 9. helyen állnak jelen pillanatban. Vendégként is egész jól szerepelnek, 2-1-3 a mérleg, igaz a két győzelem kieső helyeken álló ellenfelekkel szemben született. Egy komolyabb hiányzójuk lesz, Viktor Gustafsonnak még kell néhány nap mielőtt visszatérhet a sérüléséből. Veszteség, de azért nem pótolhatatlan, hiszen a meccsek nagy részén ő volt az első, akit lehívtak a pályáról a 45.-60. perc között. A kapus poszt jóval érdekesebb kérdés, hiszen a Malmö csapatától kölcsönkapott kapussal Marko Johanssonnal terveztek a szezonban, ő volt a kezdő portás, de a fiatal játékos a héten kérte, hogy visszatérhessen az anyaegyesületéhez. A helyettese Carljhan Eriksson lép elő ismét a vonal elé, nem ismeretlen számára a szerep, hiszen tavaly a másodosztályt nagyrészt végigjátszotta, de azért nem egy tökéletes helyzet ez a vendégek számára.

A két csapat kerete között elég nagy különbség van, ráadásul a hazai katlan szinte bevehetetlen vár. Hazai győzelmet várok a meccsen és a hétközi kapusmizéria által megzavart vendégek könnyen belefuthatnak a késbe. A piac viszont nem az elvárásaim szerint mozdult el, a hazaiak oddsa emelkedett egy tizedet. Kerestem minden hivatalos forrásban az okát, de nem sikerült megtalálnom, így kitartok az eredeti elképzelésem mellett, csak kicsit alacsonyabb téttel és hendikeppel játszom a hazaiakat.

IFK Norrköping - Mjällby AIF: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp