Merész dolog skót meccsre mindkét csapat szerez gólt tippelni, de az előzmények ezt súgják, így be kell próbálni.

A hazaiak a 2012-es feljutásuk óta általában a kiesés ellen küzdenek, legalábbis papíron, mert néha összejött a középmezőny. Egy év másodosztály után tavaly újoncként sikerült megragadniuk, idén hasonló célokat tűztek ki maguk elé. Elnézve az idei erősítéseiket, ez nem lesz egyszerű menet. Főként a hátsó sor cserélődött ki, tavalyi alapemberek távoztak (Sean Kelly, Marcus Freaser, Ricky Foster és Nathan Baxter kapus) helyükre olcsóban oldották meg a pótlást, a másodosztályból érkező Tremarco és angol alsó ligás csapatok csereembereinek személyében. A középpálya és a csatársor nagyjából változatlan maradt, így ott építhetnek az állandóságra.

A vendégek tavaly becsúsztak a harmadik helyre, több év középmezőnybéli nyűglődés után nagyon kellett már nekik ez az eredmény. Náluk is főleg a védelem tizedelődött meg az átigazolási időszak alatt, elment az első számú kapus Gillespie és két rutinos, bármikor bevethető védő, Hartley és Tait, egyikük sem volt alapember, de bármikor lehetett hozzájuk nyúlni, ha kellett egy védő. Ami jelen esetben jól jönne mert két alap hátvéd Carroll és Dunne hosszú ideje maródi. Így két alap védekező emberük van és az új fiúk McGinley, aki a másodosztályban játszott folyamatosan és Rickie Lamie, aki a Livingstontól érkezett. A középpályán és elöl megvannak, ráadásul a masszív mag mellé a Hulltól kölcsönbe érkező fiatal Callum Lang és a Rangerstől kölcsönkapott Jake Hestie is jó vételnek tűnik, ráadásul utóbbi tavalyelőtt egy szezont már játszott itt és nagyon jól ment neki.

A tavalyi meccseiken mindkétszer az aktuális vendégcsapat nyert 2-1-re. A Ross County nem volt egy kifejezetten kemény csapat otthon sem (idegenben főleg nem), mindig benne voltak a gólok a védelemben, de ők is ütöttek egyet szinte mindig. A Hearts elleni 0-0-án kívül csak a Rangers úszta meg kapott gól nélkül náluk, mindenki más kapitulált legalább egyszer.

Úgy gondolom hazai pályán most sem adja majd magát könnyen a Ross County, de vannak gondjaik bőven hátul és a Motherwell jó támadósorral rendelkezik, így a kapott góljukat biztosra veszem. Látva a vendégek jelenleg még nem összekovácsolódott védelmét, egy szerzett gólt a hazaiaktól is várok. Nem lepődnék meg ha a tavalyi sormintát folytatva egy jó 1-2-ben egyeznének ki a fiúk.

Ross County - Motherwell: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp