A Skót Premiershipet is idő előtt lefújták az előző szezonban, aminek az lett az eredménye, hogy a frissen feljutott Ross County bentmaradt az első osztályban. A csapat a 10.helyen végzett, mai ellenfelük pedig a harmadik, nemzetközi kupaindulást érő helyen. A csapat az Európa Ligában, vagyis annak a selejtezőjében indulhat majd. A hétvégén megkezdődött az új szezon, nagyobb meglepetés nélkül.

A Ross County csapatától egy sor játékos távozott, szám szerint 14. A védelemben lehetnek majd gondok, három olyan védő is távozott, akik kezdők voltak a tavalyi szezonban. Igazoltak védőket, de nekik még szokniuk kell a csapatot, a közösséget, taktikát.

Két felkészülési találkozót játszottak, a szintén első osztályú Livingston csapatával 2-2, Celtictől pedig 2-0-ás vereség. Rendkívűl gyengén kezdenek, mindkét mérkőzésen két gólos előnyt adtak az ellenfélnek.

A Motherwell csapata elvesztette az átigazolasi szezonban az első számú kapusát, őt a Newcastle igazolta le. Itt is voltak távozók bőven, de főleg epizódszereplők, vagy kölcsönjátékosok. Igazoltak ők is persze, két kölcsönátékosra érdemes figyelni majd: Lang Callum a Wigan csatára és Jack Hastie a Rangers középpályása. Ők azért valamennyire erősítést jelentenek, Jack Hastie valószínűleg már ma este kezdhet. Három felkészülési találkozót játszottak, 1-1-1 mérleggel. A Rangers nagy verést mért rájuk, a feljutott Dundee Utd 1-0-ás győzelem, míg a Hamilton ellen 2-2.

A két csapat közös találkozóin elég sok gól van, pár kívételtől eltekintve megzörrent itt is és ott is a háló.

A kialakult helyzet miatt szerintem nem sikerültek jól az erősítések, inkább gyengültek 'tavalyhoz' képest a csapatok. Ha ma is úgy kezdene a Ross County mint az előző két mérkőzésén, akkor szaladhat az eredmény után. A tippem, hogy mindkét csapat szerez gólt, a Motherwell behúzhatja a találkozót.

Ross County - Motherwell: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp