Az odavágón 1-1-es döntetlen volt Olaszországban, tehát elvileg most az van, hogy a katalán csapatnak muszáj lenne győzni, amennyiben tovább akar jutni és el akarja kerülni az újabb szégyenkezést. Mivel úgy vélem, hogy az FC Barcelona képes győzni otthon ezért a tippem is a hazai győzelem.

Nagyon valószínűsíthető, hogy ez a hazai győzelem nem bizonyul majd könnyed menetelésnek, már csak a katalán együttes sok hiányzója miatt is, ám azért tényleg képesnek tartom a "Bárszalonnát", hogy még ilyen helyzetben is nyerni tudjon. Hiányzók: a sárga lapok miatt eltiltott Sergio Busquets, a piros lap miatt eltiltott chilei Arturo Vidal, a francia hátvéd Samuel Umtiti (térdsérülés), a nagyon sérülékeny francia Ousmane Dembele (combsérülés), a 20 éves Jorge Cuenca (izomsérülés) és a 22 éves Daniel Morer (izomsérülés), illetve az izomsérülés miatt kimaradó Lorenzo Insigne és a szintén sérült görög Konstantinos Manolas. Továbbá kérdéses még a francia Antoine Griezmann, a szintén francia Clement Lenglet és a 21 éves uruguay-i Ronald Araujo, illetve a szerb Nikola Maksimovic szerepeltetése. Mivel ezen az FC Barcelona - SSC Napoli Bajnokok Ligája-mérkőzésen Cüneyt Cakir török játékvezető fog bíráskodni szerintem még jó opció lehetne a büntetőlapokra való fogadás is, ám ezt csak amúgy tehetem meg, hiszen ebben a játékban nincsen lehetőség büntetőlapokra tippelni.

Abban biztos vagyok, hogy ez nehéz meccs lesz a katalánoknak, sőt egyáltalán nem zárható ki a vendégcsapat továbbjutása sem, ám nekem van még egy reményem a hazaiak sikerére. Gyakran szokik az lenni az olasz csapatoknál, hogy hangulatuk éppen ugyanolyan gyorsan változik, mint ahogyan változik a "Csizmaország" lakóinál is. Ha van miért küzdeniük, akkor a végsőkig küzdenek, ám ha nem "jön össze" semmi és látják, hogy felesleges erőlködni, akkor majdnem azonnal hagyják a francba az egészet. Ha tehát az lesz a meccsen, hogy a katalánok viszonylag gyorsan "be fognak segíteni" ennek, akkor nem kell majd izgulni.

Tipp: győz az FC Barcelona.

FC Barcelona - Napoli: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp