A negyeddöntős párosítások közül a legnevesebb összecsapás lesz a Bayern és a Barca ütközete, viszont könnyen "alulmúlhatja" a nagy várakozásokat ez a meccs, ha mindkét csapat az elmúlt időben rá jellemző játékot hozza. Értem ezalatt azt, hogy a Bayern űrfocit produkál és nálam egyértelműen a BL legnagyobb esélyese, míg a Barca keresi régi önmagát és sokszor teljesen kilátástalan játékot mutat.

A Napoli elleni visszavágóra felszívták magukat Messiék, ez a meccs viszont teljesen más kávéház lesz. Igazából a Napoli elleni is 45 percig tartott a csoda, a második félidőben óriási nápolyi dominancia volt, konkrétan kaput nem találtak a spanyolok. A bajnokságot is elbukták ugye, többnyire végig halvány játékkal az újrakezdés után.

Na hát ennek teljesen ellentéte ez a mostani Bayern élén Lewandowskival, akiről elég azt elmondani, hogy a Chelsea elleni összes (7) gólban benne volt, 3 gólt és 4 gólpasszt jegyzett a lengyel. A bajnokságot a szokásos módon simán nyerték, a kupában a Leverkusent iskolázták le a döntőben. A tippem alapja az, ahogy a bajorok a meccseket és az első félidőket kezdeni szokták. Gyakorlatilag az elején szeretik eldönteni a meccseket és végig dominálni az ellenfelet. Coman - a szinte örök sérült - és Pavard nem játszhat a német csapatnál, de bőven van minden poszton klasszis pótlás.

Igazából egy megfáradt Barcelonát látok egy olyan Bayern ellen, akiknek talán az egyik legjobb esély ez a szezon a BL győzelemre. A név és presztízs alapján soha nem leírható a Barca, de jelen helyzetben komoly meglepetés lenne, ha nem a bajorok jutnának tovább.

FC Barcelona - Bayern München: Bayern München szerzi az elsõ gólt és megnyeri a mérkõzést - Igen/Nem tipp