Újraindult végre a tenisz világa is több hónapnyi leállás után. Jöjjön két játékos, akik úgy néz ki eltérően élték meg az elmúlt időszakot.

Giorgi a múlt heti palermói torna óta űrteniszt mutat be nekünk. Döntő szettben csak a későbbi győztes Fiona Ferro tudta megverni, míg útközben azért megverte a jóval előkelőbb helyen rangsorolt Yastremskát is. Se Yastremska, se Mertens nem érzi jól magát a salakos borításon, így azt hiszem egy ehhez hasonló meccsre van most is kilátás. Giorgi Palermo után nem lassított és nagy csatában verte a selejtezőből simán feljövő Marta Kostyukot. Az eredmény kicsit meglepő, azonban az ukrán jól játszott és egyáltalán nem lenne meglepő, ha az izzasztóbb meccs lett volna, mint amennyire a Mertens elleni lesz majd.

Elise Mertens nem igazán szereti ezt a borítást. Tavaly itt volt egyedül negatív mérlege és a US Opent sem mondta le, így igazából ez csak olyan lightos pötyögésnek tűnik a részéről eddig. Palermóba már az első körben búcsúzott nagyon simán a belorusz Sasnovich-csal szemben, míg itt az első körben meglepően sokat szenvedett az olasz Paolinivel. Nem kellett volna, mivel Paolini sincs ereje teljében (egyébként múlt héten őt is Sasnovich verte) és illett volna két sima szettben verni őt. Van egy olyan érzésem, hogy Mertens kicsit lazsált a leállás alatt és a csúcsformáját majd kicsit későbbre időzíti. A keddi nap, a borítás és a pontszerzés szempontjából ez a meccs sokkal jobban fekszik az olasznak. Ha minden igaz, már szerdán újra pályára lépnek és Mertenstől nehezen nézem ki, hogy 24 óra alatt annyit javuljon a formája, hogy itt labdába rúgjon.

Giorgi, Camila - Mertens, Elise: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp