A bajorok győzelmére tippelek. Leginkább azért, mert sokkal jobb formában levőknek tűnnek nekem, mint a katalánok. Nem tudom, hogy mi lehet a barcelonaiakkal, de nekem olyanoknak tűnnek, mint a - ha valaki bántva érzi magát, előre is bocsi a hasonlatért - málhás szamarak. Nem tudom, hogy mit cipelnek, de az tuti, hogy alaposan megpakolták a málhájukat.

A hiányzók nálam nem számítanak még jelentősebb kiesésnek sem. Az egyik oldalon - a katalánoknál - a francia Samuel Umtiti (térdsérülés), a szinte folyamatosan sérült másik francia, Ousmane Dembélé, akit most éppen combsérülés hátráltat és a dán Martin Braithwaite fognak hiányozni. A másik oldalon - a bajoroknál - a francia Benjamin Pavard és az Angliából Németországba igazolt Leroy Sané maradnak ki. Utóbbinál nyilván az van, hogy ő már a Bayern München játékosa, de ebben a csapatban csak a következő Bajnokok Ligájában játszhat meccseket. A münchenieknél még kérdéses a kanadai hátvéd Alphonso Davies és a francia támadó középpályás Kingsley Coman játéka is. Ha az utóbbi tényleg nem játszhat majd, akkor semmi probléma sem lesz, hiszen éppen az a horvát Ivan Perisic szerepelhet a helyén, aki mostanában eléggé jó formában van.

A katalánoknál gyaníthatóan nem a csatárokkal lesznek problémák (Lionel Messi, Luis Suárez, Antoine Griezmann), hanem azzal, ami mögöttük van. Ezért várható, hogy többször kerül majd vert helyzetbe az egyébként jó kapus Marc-André ter Stegen. Aki, nyilván, nem igazán tehet arról, hogy éppen rosszkor van a jónak vélt helyen. De ez - a várható vereséghez hasonlóan - legyen az ő problémája. Is.

Az utóbbit főleg azért írtam, mert biztos vagyok abban, hogy a bajorok lengyel csatára, a nagyon-nagyon jó formában levő Robert Lewandowski nem fog kegyelmezni. Sőt, bármennyire is német a Barca kapusa, még ez esetben sem fog egy nagyon picit sem kegyes lenni a támadó. És vélhetően Serge Gnabry sem fog kegyelmezni. Thomas Müller pedig teheti majd, ami mostanában annyira "jól megy" neki, osztogathatja a gólpasszokat. Azt nem tudom, hogy a katalánoktól kölcsönbe érkezett Philippe Coutinho szerződésében van-e olyan kitétel, hogy játszhat-e vagy nem játszhat az őt kölcsönadó csapat ellen, ez majd a meccsen kiderül, de ha ő nem fog játszani, akkor semmi probléma sincs, hiszen Thiago Alcantara vagy Leon Goretzka még nyugisan szerepelhet.

Szóval főleg azért tippelek a bajorok sikerére, mert úgy vélem, hogy ők most tényleg jobbak.

Tipp: győz a Bayern München.

FC Barcelona - Bayern München: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp