Örök-rangadóval, az MTK Budapest - Ferencváros találkozóval kezdődik a magyar labdarúgó NB I 2020–2021-es idénye. Számomra meglepő módon kevés gólt várnak a bukik az újonc- és a bajnokcsapat mérkőzésén, pedig az előjelek és az egymás elleni eredményeik inkább engednek következtetni egy gólokban gazdag találkozóra, sem mint az ellenkezőjére. Én szembe megyek az irodák "sugallatával" és megelőlegezek egy sok gólos rangadót nyitánynak.

Egy éves másodosztályú kitérő után ismét az első osztály tagja az MTK. A félbeszakadt másodosztály "bajnokaként" vívták ki ezt a jogot, így bőven volt idejük a keretük megerősítésére. Az, hogy ez mennyire volt sikeres, majd a jövő dönti el, de az már az átigazolási időszak kellős közepén is látszik, hogy mind érkező, mind távozó oldalon nagyon aktívak voltak. Michael Boris csapata minden felkészülési mérkőzését megnyerte, így kellő önbizalommal várja a nyitófordulót. Ezek eredményéből ugyan messzemenő következtetéseket nem kell levonnunk, de az szembetűnő a kívülálló számára is, hogy Myke, Prosser Dániel és a fiatal Schön Szabolcs gólérzékenységére joggal számíthatnak a hazai kék-fehérek. Várakozásom szerint Ők 1-2 góllal meglephetik az esélyesebbnek tartott vendégeiket.

Ha a hazaiak góljában, góljaiban bízunk, akkor a Szerhij Rebrov irányította vendégeknek is aktivizálniuk kell magukat, ha nem szeretnének egy hatalmas blamával nyitni a bajnokságban. Relatíve a vendég zöld-fehérek is egy sikeres felkészülési időszakon vannak túl, de vendéglátóikkal szemben itt inkább a védelem stabilitása jön le az eredményekből. Ettől függetlenül nem bevehetetlen vár a ferencvárosi kapu sem. Az átigazolási piacon inkább a minőségre mentek rá vezetőik és csak kifejezetten hiányposztokra igazoltak. Ezek sikerességét szintén majd csak a jövő dönti el, de a Fradinál már a csapat magjának együtt tartását is eredményként könyvelik el. Nguen Tokmac vagy Franck Boli megtartása felér egy bizonytalan "sztárigazolással".

Egymás ellen rendre gólokban gazdag találkozót vív a két csapat. Egy roppant mód motivált hazai és egy, az esélyességét érvényesíteni akaró vendégcsapatra számítok a 90 perc során.

MTK Budapest - Ferencváros: Gólok száma - Felett/alatt tipp