Mi a slágermérkőzés, ha nem ez, és már a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében összetalálkozott Európa legeredményesebb csapatai közül kettő, hát igen, kicsit kezd átrendeződni a futball térképe, kisebb költségvetésű csapatoknak sem lehetetlen már odaérni az elitbe.

A Bayern szerintem Európa, és akkor úgy a világ legstabilabb csapata jelenleg, nem látok bennük olyan megingást, hogy egy csettintésre összeomoljanak, mint egy kártyavár. Ezt támasztja alá, hogy a május 17-ei visszatérésük óta csak nyernek, ez zsinórban 13 meccset jelent, közben megnyerték a Bundesligát, a Német Kupát, a Chelseat meg 7:1-es összesítéssel búcsúztatták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A csapatot nem tizedelik sérülések, egyedül Pavard volt az, aki kihagyta az utolsó edzést. A legjobb formában lévő csatár is a bajoroknál van, Lewandowski gólt rúg minden csapatnak, aki szembejön, őt majd a Müller-Coman-Gnabry trió segíti a gól(ok) szerzésében.

A Barcelonánál már nem ennyire fényes a helyzet, ők szépen bebukták a bajnokságot, a visszatérés óta látványosan szenvednek, ez nem az a Barca, amely pár éve tönkreverte a világot, többek között a Bayernt is. Kicsit Messi függő a csapat, ha neki nem megy, vagy kiveszik, akkor Griezmann és Suarez nem fogja megváltani a világot. Hátul sosem volt életbiztosítás a Barca védelem, Umtiti még a hiányzó, Pique-Lenglet párosnak kellene majd megállítani a bajor rohamokat, több-kevesebb sikerrel.

Nálam ez elég sima bajor siker, az elmúlt hónapok alapján nem látom, hogy hogy tudná megfogni a Barca ezt a brutál támadó Bayernt. Jó pörgős meccsre számítok, Bayern továbbjutásra, és két Bayern gólra minimum.

FC Barcelona - Bayern München: Bayern München által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp