Tulajdonképpen három hete ért véget a horvát élvonalbeli bajnokság 2019/20-as szezonja. Ebben a rövid időszakban kellett valamicske szabadságot adni a játékosoknak, majd egy villámfelkészüléssel beleállítani a kereteket az új bajnokságba! Nehezen lehet tehát elvonatkoztatni az előző idény tendenciáitól, s szerintem nem nyúlok mellé, ha folytatólagosan gondolkodom.

A júniusi újra indulást követően Toplak együttese 10 meccséből hatot megnyert, és végül simán maradt benn a HNL1-ben! Három vereségéből kettőt oda-vissza a Dinamo Zagreb ellen szenvedte el a varasdi együttes, aki kiemelkedik a horvát ligából! A harmadik zakó a Bl-induló helyet kiharcoló Lokomotív Zagreb ellen esett, de például Verika Goricában is 1:0-ra tudott győzni az NK Varasdin. A hazaiak honlapja gyakorlatilag „halott” az egyetlen felkészülési meccsükről (1:0-s siker a Slaven Belupo ellen), sem számol be, de közzéteszi a Gorica elleni meccskeretet. A bal oldali védőt Mamicot, és a kapust Nevistic-et elvitte a Rijeka, Rodin (középső védő) perugiai kölcsönszerződése lejárt. Azt gondolom, hogy ezeket a posztokat gyorsan megoldja majd Toplak, és folytatja a tavalyi formáját a varasdi együttes.

Új rendelkezések miatt ismét nézők nélkül játszanak a csapatok, ami a vendégeknek kedvezhetne. A tavalyi hatodik igencsak leeresztett az előző szezon végén. Tíz meccséből csupán hármat tudott megnyerni, közte a biztos kieső Zapresic ellenit. Utolsó négy bajnokiján mindössze három pontot szerzett a Gorica, így kicsit meglepett, hogy a bukmékerek őket tartják esélyesnek az idénynyitón. Dambrauskas a vendégek litván szakvezetője (meglepő, hogy Horvátországban nem egy horvát kap kispadot), nagyon bizakodó az új szezon előtt, és a meccs előtti sajtótájékoztatón kijelentette, hogy csak azzal foglalkozik, hogyan hozhatná el mindhárom pontot Varasdról. Tovább megy a csapatkapitány a 28 éves kapus: - Európáért küzdünk az új idényben – nyilatkozta Kahlina.

Úgy érzem, hogy a hazaiak simán átmentik majd három héttel ezelőtti formájukat az új szezonra, és biztonsági játékból fognak kontrafocit játszani. Nem akar az alsóházban kínlódni Toplak 2020/2021-ben is. A vendégeknek viszonylag rövid idő alatt, nagyot kellene javulniuk a tavalyi évhez képest, hogy meglegyen a győzelem, s erre viszonylag kevés idő állt rendelkezésükre, s túlzónak tűnik az önbizalmuk az összecsapás előtt. Szerintem nem kap ki a Varasdin.

Varaždin - HNK Gorica: Dupla esély - Dupla esély tipp