Guardiola csapatától függ már csak hogy szerdán újabb, remélhetőleg a tegnapinál izgalmasabb, giga meccset kapjunk, és összejöjjön egy Bayern Münich - Manchester City elődöntő. Nagyon kíváncsi lennék, hogy presszingeli szét egymást a két csapat, nyílt, nagyon izgalmas mérkőzés alakulhat ki.

Na de ne szaladjunk ennyire előre, mert ennek a mérkőzésnek egyenlőre csak az egyik csapata ismert. Pár szót ejtenék a Lyonról első sorban, újra indulása óta két tétmérkőzést játszottak le a franciák, egy vállalható 0-0 a PSG ellen a francia kupadöntőben, illetve egy 2-1es vereség a Juventus ellen, ami a továbbjutást jelentette nekik. Ha úgy nézzük, hogy két nagy top csapat ellen hoztak le vállalható eredményt, viszont egyik csapat sincs topformában jelen pillanatban. Juventus nagy nehezen bár behúzta az olasz bajnokságot, de a Lyon elleni mérkőzés után menesztették is Sarrit, ami már egy ideje lógott a levegőben, hogy túl nagy az olasz szakembernek a Juventus kispadja. PSG-t meg az Atalanta ellen láthattuk, hogy ordas nagy mákkal jött össze számukra a továbbjutás, és ha az Atalanta nem adta volna fel a játékát (vagy bírták volna szuffal) és nem áll vissza védekezni, több gólba is belefuthatott volna a kinyíló PSG. Na most egyik csapat sincs jelenleg a Manchester City szintjén. Guardiola csapata magabiztosan verte ki a Realt, magasan feltolt védelemmel, már az ellenfél tizenhatosánál kezdve erősen letámadták, és jól látható volt hogy ekkora letámadással olyan tapasztalt, háromszoros BL győztesek sem tudtak bírni, mint Varane. Ilyesmi játékstílussal a Lyon egyszerűen nem volt hol találkozzon a francia bajnokságban.

Szerencsésnek mondhatja magát a City, hogy egy ilyen Lyon kaliberű csapat jött szembe velük a negyeddöntőkben, ugyanis több oldal a bent levő nyolc csapat közül a "leggyengébb" csapatnak rangsorolta. Ha Guardiola nem gondolja túl a mérkőzést, és hozzák a mostani bomba formájukat, itt egy több gólos City győzelmet várok.

Manchester City - Lyon: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp