A NBA-ben egy rendhagyó meccs jön, a Portland és a Memphis játszik egy ún play-in meccset, vagy esetleg párharcot, hogy a play off-ba kerüljön. Kicsit gáz ez a sok off, on, in meg hasonlók, ezért a lényeg.

A rájátszásban egy hely kiadó még, vagy a Portland, vagy a Memphis jut be nyugaton 8.-ként. A play-in párharcban a Portlandnek egy meccset elég nyernie, a Memphisnek kettőt kell! Hogy miért, azt most hagyjuk. Lényeg a lényeg, ha most szombaton a Portland nyer, akkor kialakul a rájátszás mezőnye, ha a Memphis nyer, akkor még egy meccset játszik a Portland és a Memphis Grizzlies, és ott már mindenképp döntés születik.

A 'bugyboréban' már találkoztak, és egy ráadásos, brutál overes meccset hoztak össze. Eltérő félidők voltak, az elsőben Lillardék, a másodikban Moranték domináltak. Azóta a Memphisből

Jaren Jackson Jr. kiesett, így egy értékes alapember szállt ki, mind előre, mind hátramenetben hasznos tagja a csapatnak.

Így Tolliver kell játsszon, de ő 6-7 perces játékos alapesetben, egy stabil kiegészítő ember, de nem több.

Ami az oregoni együttes, a Portland erőssége, az nem a védekezés. Konkrétan 100 támadásra 120 pontot kap a Portland a buborékban, az brutál sok. Viszont amennyire pocsék védekzésben, annyira jó támadásban. Kegyetlen jól dobó játékosok tömkelege van itt, Lillard, McCollum, anthony és Trent Jr. is képes 25-30 pontot dobni, de ha Lillardot nézzük, nála inkább az a kérdés, hogy 35 under vagy over, mert brutál formát mutat. Utolsó két meccsén 100 pont felett dobott Damian, 60+os és 40+os meccseket hozott a Dallas és a Brooklyn ellen. Utolsó 5 meccséből 4-szar megdobta a 120-at a Portland, ennek a csapatnak a támadás az erőssége. Morant fáradt, Valanciunas képes betlizni, de a lényeg, hogy ha a Memphis akar valamit, akkor minimum 120 pontot oda kell rakni a táblára. Lillardot tartani képtelenség, kintről jól dob, de jól játszik zárásból is, rengeteg alkalommal jut ziccerig és dobhat +1-eket sokszor. Trent Jr. igazi modern kori spíler, hosszú, nyúlánk srác, betörésből, a festékben is kiváló, és vajkezű a kígyótérről, Anthony reneszánszát éli, élvezi a kosárlabdát, és rendebn van fejben valamint fizikálisan. Ő hátramenetben haszontalan, elöl viszont hozza a pontokat. McCollum pedig a hátfájdalmai ellenére is stabil, és ha nem megy neki a tripa, akkor közelebb viszi, ziccert dob, vagy leosztja Nurkicnak. Nurkic szintén egy igazi haszonállat, ráadásul őt sem nagyon lehet otthagyni a triplavonal közelében.

Egy szó, mint száz, a Portland nagy tűzerejű csapat, a kezdőből hárman, a padról Trent kiválóan dobja a triplát, és elég sokat is emelnek rá, nem igazán látok olyan szcenáriót magam előtt, ahol a Blazers 120 alatt marad, nem is teheti, ha kevés pont születik, az inkább a Memphisnek kedvezhet.

Portland Trail Blazers - Memphis Grizzlies: Total Points by Portland Trail Blazers - Including Overtime - Felett/alatt tipp