Nem ritka az ilyen jellegű tippem, ám az biztos, hogy az alacsonyabb tartományokban otthonosabbnak érzem magam. Viszont ezt a bukmékerek által ajánlott 3.20-as szorzót - 2 gól felett ázsiai hendikep az 1. félidőben - nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Főleg ennél a Sandefjord Fotball - Bodø/Glimt norvég élvonalbeli mérkőzésnél nem lehetséges figyelmen kívül hagyni, mert nagyon jól lehet tudni, hogy a 35 ponttal listavezető vendégcsapat az egész norvég fociliga egyik legjobb együttese ebben a tekintetben (Bodø/Glimt eddigi idegenbeli teljesítménye az 1. félidőkben: 7 mérkőzésen 6 győzelem, 0 döntetlen, 1 vereség, 13-5-ös gólarány), de a 16 ponttal 10. helyezett otthoni együttes ilyen jellegű teljesítménye hatalmas jóindulattal is csak középszerűnek minősíthető (Sandefjord eddigi hazai teljesítménye az 1. félidőkben: 6 mérkőzésen 1 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség, 3-6-os gólarány).

Sőt, ezen túlmenően: úgy még inkább figyelemre méltónak tűnik a bukmékerek által ajánlott 3.20-as szorzó, ha az előbbi mellett még az is tudható, hogy a már "alapjáraton" is gólokban nagyon gazdag meccseket játszó éllovas Bodø/Glimt, amely csapat meccsein közel 5 gól az átlag (!!!), nos, ez a Bodø/Glimt az utóbbi időszakban kizárólag csakis 2-3 gólos első félidős bajnoki találkozókat "hozott össze". Hasonlat terén olyasmi ez a csapat, természetesen a megfelelő arányt és távolságot megtartva, mint az angoloknál a Manchester City. Azaz mindkét csapat azon "fáradozik", hogy lehetőleg minél több gólt szerezve az 1. félidőkben, számukra viszonylag gyorsan és eredményesen "lerendezzék" a mérkőzések érdemi részét, s utána "élesben" tudjanak foglalkozni a különböző taktikai dolgok és egyebek gyakorlásával.

Nemsokára majd kiderül, hogy a Bodø/Glimt tudja-e tartani még az eddigi szédületes tempót és ismét 2-3 gólos első félidőt produkál. Az én tippem szempontjából már valamennyire jó a 2 gól is, de nyilván a 3 gól még jobb lenne. Naná!

Tipp: 2 gól felett ázsiai hendikep az 1. félidőben.

Sandefjord Fotball - Bodø/Glimt: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp