Bár ebben a hónapban már egyszer megtréfáltak a lettországi Optibet Virslīgában szereplő Rigas Futbola Skola labdarúgói, de azóta is folyamatosan figyelem az eredményeiket. Akkor pechem volt velük kapcsolatban, most a BFC Daugavpils elleni találkozójuk kapcsán megadom nekik és magamnak is a lehetőséget a javításra. Három gólt berámolni az ellenfél hálójába nem kis feladat ez tény, mert tulajdonképpen az alapelvárás a hazaiakkal szemben a biztos győzelem. Én mégis úgy gondolom, ha elkapják a fonalat 3-4 gól alatt nem fognak megállni az "iskolások".

Az erőltetett tempó ellenére nincs nehéz dolga az RFS mesterének Viktors Morozs-nak. A második helyen tanyázó, magasan a legtöbb gólt szerző csapata hemzseg a gólvágóktól, ezért folyamatosan tudja rotálni Őket és mindig a legpihentebb csatárait tudja berakni a csapatba. Az Offnor, Santana, Kouadio, Lemajic, Simkovic ötösfogat 26 gólt termelt eddig csapata 38 találatából és nem nagyon zavarja Őket, ha a kispadról kell beszállniuk a csatába. A nigériai származású Chinonso Offor személye egyébként is megér egy misét. A támadó bő egy hónapja még a mostani riválist, a BFC Daugavpils-t erősítette, sőt az akkori mérkőzésen gólt is szerzett jelenlegi csapata ellen. Az a minimum számára, hogy most duplázzon, ha rendezni szeretné a számláját az RFS szurkolóival szemben.

Mire számíthatunk vendégoldalon? Nos, "agyon" nem nagyon verte Őket senki, de mégis összeszorgoskodtak eddig 7 sittet az eddigi 14 mérkőzésükön. Kiesési gondjai valószínűleg nem lesz a jelenlegi 6. helyezett csapatnak, de az osztályozót jelentő 9. hely csak 2 pontra van tőlük. Aleksandr Gorshkov csapata megpróbál masszívan védekezni, ettől függetlenül nem egyszer néztek már bele három kapott gólba, legutóbb pont egy hónapja a Valmiera vendégeként. Ezt a Valmiera-t rendezte le bő fél hónapja az RFS 5:2-re. Kiindulási alapnak nem, de viszonyítási alapnak azért elég beszédes ez.

Egy maximálisan motivált hazai csapatra és egy extra motivációval pályára lépő Chinonso Offor-ra számítok ezen a találkozón, ezért kiszakadhat hazai oldalon a gólzsák.

RFS - BFC Daugavpils: RFS által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp