Majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt egy demoralizáló 0:3 született az általam tippelésre választott Diósgyőri VTK - Mezőkövesd mérkőzésen. Azóta viszont sok víz lefolyt a Dunán és túl sok minden változott ahhoz, hogy ebből az eredményből induljak ki. Nem is teszem, ezért én a "borsodi rangadón" inkább a hazai csapat esélyeire hívnám fel a figyelmet. Ha kizárjuk a vendéggyőzelmet (én igen), akkor egy 66%-ig lefedett tippet kapunk teljesen használható oddson.

A Diósgyőr múltjával kapcsolatban csak annyiban foglalkoznék, hogy a 0:3-at "vezető" Fernando Fernandez és a megújulást jelentő Feczkó Tamás csere a kispadon jól sikerült, mert a szabolcsi származású trénerrel magabiztosan vívták ki a miskolciak a bennmaradást. Az előző évekhez képest ez óriási előrelépés volt a hazaiak életében és ha nincs a bajnoki szünet, akkor lehet, hogy több is kijött volna a piros-fehérek szerepléséből. Feczkó érkezése mindenesetre fazont és karaktert adott a diósgyőrieknek és idén ezt szeretnék tovább vinni. Az átigazolási piacon mutatott "aktivításuk" is erre enged következtetni, mert megszabadultak a "férgesétől" és Őket minőségi játékosokkal próbálták pótolni. Sztefan Drazsics és Gheorghe Grozav személyében jól bejáratott, azonnal bevethető játékosokat igazoltak, akik már bizonyítottak korábbi klubjaiknál. Ha Feczkó Tamás megtalálja velük a közös nyelvet, akkor brutálisan eredményesek lehetnek. Az általam jól ismert Gicu már az edzőmérkőzéseken is villantott valamit valós tudásából, tehát úgy tűnik nem kellett sok idő számára a csapatba történő beilleszkedéshez. Drazsicsot sem féltem ebből a szempontból, így Ők ketten ma szétzúzhatják a mezőkövesdi védelmet.

Nem irigylem Kuttor Attilát az előző szezonban jól szereplő Mezőkövesd Zsóry trénerét. Ahogyan az lenni szokott "kis" csapatoknál, gyorsan szétkapkodták az eredményes alakulatot, Ő meg építhet újat. A távozók zöme nem peremember volt, az érkezőket pedig kevésbé ismerjük. Ezért gondolom azt, hogy Ők még a csapatépítés kellős közepén járnak és ezért adok számukra most kevesebb esélyt. Cseri Tamás egyedül képtelen lesz arra, hogy a hátán vigye ezt a csapatot. Nem lenézve a Kisvárdát, de aki a bajnoki főpróbán, hazai pályán csak egy döntetlent tud elérni alacsonyabban jegyzett ellenfele az az a Kisvárda ellen, az még nem kész csapat.

Várhatóan jó idő, sok néző és kiváló hangulat fogadja majd a csapatokat, ami plusz motiváció lehet a hazaiak számára. Grozav Gicu zsenialitásában bízva én hazai győzelmet várok, de tippelés szempontjából azért lebiztosítom.

Diósgyőri VTK - Mezőkövesd: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp