Akár egy "mezei" bajnokiként is tekinthetnénk a KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC - PÉCSI MFC mérkőzésre a Merkantil Bank Liga 2020/2021-es versenykiírásának 4. fordulójából, ha nem tudnánk, hogy mi van a háttérben. De tudjuk, hogy ünnepélyes stadionavatóra kerül ma sor Kazincbarcikán és ilyenkor a hazai csapat mindent megtesz azért, hogy győzelemmel tegye emlékezetessé a jeles eseményt. Én abból indulok ki, hogy a sárga-kékek vereséggel semmiféleképpen nem szeretnék elhagyni a vadonatúj Kolorcity Aréna gyepszőnyegét. A borítékolható telt ház előtt erre képesnek is tartom a borsodiakat.

Három idegenbeli meccsből 2 ponttal kezdte a "Vegyész" a bajnokságot. Az ellenfeleket tekintve nem is annyira vészes Vitelki Zoltán csapatának a rajtja, mert a feljutásért küzdő Vasas, vagy a tavaly még első osztályú Kaposvár otthonában pontot szerezni jó teljesítménynek számít. Most viszont saját pályájukon kell virítaniuk valami maradandót egy masszív Pécs ellen. A nyáron érkezett Bereczki Dániel játéka egyre érettebb és hasznosabb lesz csapata számára, hiányozni fog viszont a csapatból a Kaposvárott kiállított Kelemen Márkó. Vitelkinek és csapatának igazi vizsgamunka lesz ez a mérkőzés, mert hosszú ideje nem volt részük hasonló érzésben.

Teljesen korrekten rajtolt az újonc Pécs a másodosztályban. Ahogyan az várható, inkább otthonában gyűjtögeti pontjait a Munkás, de az a Nyíregyháza elleni mérkőzésükön is látszott, hogy vendégségbe sem feltartott kezekkel mennek Vas László fiai. Most szintén idegenbe mennek a piros-feketék, ráadásul egy óriási banzáj kellős közepébe csöppennek bele. Ezért nálam bőven benne van a pakliban, hogy megilletődöttek lesznek a pécsiek és nem tudják majd úgy kezelni a helyzetet mint a hazaiak.

Döntetlen közeli mérkőzésen én inkább a hazai csapat felé billentem a mérleg nyelvét.

KBSC Kazincbarcikai - Pécsi MFC: Dupla esély - Dupla esély tipp