A szombati play-in meccsen a Portland legyőzte a Grizzlies-t, McCollumék 126-122 arányban győztek. Nem okozott meglepetést a végeredmény, maga a meccs azonban helyenként igen. A Portland a meccs elején totálisan impotens volt, csak büntetőből jöttek a pontok, ott viszont becsülettel, 14-ből 13 sikeres volt. Nurkic-nak bika meccs volt, 15-15 pont és pattanó fi-re megvolt, dobott két triplát, és bizony kellett is, mert Trentnek nem volt jó napja, McCollum is jól kivárt egészen a végjátékig, amikor is két triplát elsüllyesztett. Összességében a Blazersnek nem volt igazán jó meccse, rossz sem, de azért a jótól messze állt. Collinst elveszítte a csapat, Hezonját nem nagyon erőltette a Portland edzője, Gabriel katasztrófa volt védekezésben, és Whiteside-ot is támadták egy-egyben Moranték, totál homály volt védekezésben Hassan. Kijött a Portland erőssége, és főleg a gyengesége, ez a csapat sok pontot dob, sokat is kap.

Ami a változás lesz a Lakers ellen, hogy itt underdogként lépnek pályára, ez pedig jól áll nekik. Itt a teher a Lakersen van. Lillard igazi LAL specialista, szereti megszórni a Lakerst. Tuti pályán is lesznek sokat, akár ő, akár CJ, akár Trent, létszámra a Blazers elfogyott, de legalább a ponterős játékosok egészségesek, ha CJ apró hátsérülését nem tekintjük.

A Lakers kerete brutális, és akik jöttek, JR vagy Waitres, ők is inkább támadásban erősek. A Blazers negyedenként ilyen 30 ponttal előjön akkor is, amikor nem játszik jól, pl. a Memphis ellen ellen is hozták úgy az első negyedben,hogy mezőnyből vagy 5 percig nem dobtak kosarat.

Az utsó két idényben 237 pont az átlag, ami születik egymás elleni meccseiken. Ez a Blazers nem nagyon tud 120 alatt dobni, de kapni sem. A LAL mondvacsinált sérülései meg senkit ne tévesszenek meg, Rondót kivéve bevethető ott mindenki, brutál banda minden szinten, a legmélyebb kerettel. A Portland tartja majd a lépést, amíg CJ, Lillard és Nurkic el nem fárad, de bízom benne, hogy addigra az overes tippem már biztonságban lesz. Lesz kis idő a pihenésre, ami a Blazerst illeti, így Lillardék is feltöltődnek picit, amire szükség is van. Underdogként ez a Portland ütőképes, tuti megint sok pontot dobnak majd, de valószínűleg még többet kapnak. LBJ-éket megállítani nem nagyon tudják majd, és ha Yussuf a meccs elején egy-két buta foultot beszed, a festékben a LAL szétszedi a Portlandet.

Ez a steril környezet pedig még kedvez is a pontoknak, több büntető van a meccseken, ami jó, hisz azért nagy százalékban bedobálják, és közben az idő sem tellik. A lényeg, én azt sem tudom elképzelni, hogy a Blazers 120 pont alatt kap, meg azt sem, hogy nem dob 120 fölött. Mondom, ez az underdog szerep sokkal jobban áll majd a Portlandnek, nem lesz annyira görcsös a csapat, mint volt a Memphis ellen, ahol azért szintén összedobáltak 126-ot, és kaptak is 122-őt úgy, hogy Morant az első félidőben azért nem volt annyira hatékony.

Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp