Őszinte leszek, tetszik az MTK. Az első fordulóban is meglepetést szimatoltam a Fradi elleni meccsükön. Komoly érték volt az 1X-ben, és a meccset nézve, realitás volt a győzelmük. Michael Boris edző egy modern, dinamikus fickó, aki a legújabb edzésmódszerekkel készíti fel a játékosokat. Egy komoly pedigrével rendelkező erőnléti edzőt szerződtettek, ami látszik a játékosok fizikális állapotán. A Fradi is nagyon felkészült ezen a téren, de látszott, hogy az MTK szétfutotta őket az első félidőben. Én az első ötbe várom őket a szezon végén!

A Budapesti Honvédról semmit nem lehet tudni. Bódog Tamás edző korábbi munkáit nézve biztosan változni fog a korábbi játékuk. Persze a Pisont-Dajka páros taktikáját nem nehéz felülmúlni. Új játékosok, új edzői mentalitás. Az első mérkőzésük a Puskás román légiósa miatt elmaradt, így a jelenlegi játékuk nem ismert. A felkészülési mérkőzéseikből kellene levonni valamiféle következtetést. Azok viszont nem sikerültek túl jól. A Siófok kétszer is legyőzte őket (1-2, 0-3), az Ostrava is (1-2), az Ajka ellen döntetlent értek el (2-2), csak a Zilinát (4-2) és a Paksot (2-0) tudták legyőzni. A Siófok erejét láttuk a DVSC ellen, a Paks képességeit az Újpest ellen. Finoman fogalmazok, amikor azt mondom, k* gyenge.

Ez alapján tehet úgy látszik, ez a Honvéd még nincs kész. Az MTK ezzel szemben egy kompakt csapat, amely erőnlétileg az egyik legerősebb, gyorsak, dinamikusak és taktikailag felkészültek. Sokan a két csapat korábbi kupameccseiből indulnak ki, de szerintem ez elhibázott, mert a Honvéd nagyon átalakult most. Sound nem merte kivenni a hazai csapat győzelmét, én viszont ezt egy DNB-vel szívesen megkockáztatom.

MTK Budapest - Budapest Honvéd FC: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp