Volt szerencsém látni a Gorica első varasdi (1:5) mérkőzését. Nincs kétségem afelől, hogy Kaproncán

is odapakolják magukat a piros-feketék, és képesek lesznek gólt, gólokat szerezni. A hazaiak szerintem hátrébb tartanak a csapatépítésben ellenfelüknél, bár az eszéki szezonindító (0:0), dicséretes első ránézésre.

Tudni kell, hogy az Osijek nem épp egy overes csapat, s a Slaven Belupóval is szenvedett. Árnyaltabb képet kapunk, ha megnézzük mi is történt pontosan. Emberelőnyben játszottak a kaproncaiak több, mint egy órán keresztül, 14-szer lőttek kapura és csupán kétszer találták el azt. Az emberelőny ellenére a labdabirtoklás kiegyenlített volt: 49-51 százalék. A hazaiak német szakvezetője Tomislav Stipic a Gorica elleni meccs előtt elmondta, hogy együttese az első 7-8 fordulóban fog összeállni, továbbá a bajnokság egyik legjobban felkészített csapata érkezik most, akik a nemzetközi kupaindulást célozták be erre a szezonra. A Gorica által „elintézett” Varazdin egyébként felkészülési meccsen legyőzte a Slavent (1:0), augusztus 8-án.

Azt hittem, hogy levegőbe beszél Kahlina (a vendégek kapusa), amikor a nemzetközi szereplésre célzott az idénynyitó előtt. A varasdi mérkőzésből kiindulva reálisnak érzem, hogy az Osijek, Hajduk, Rijeka trióval felvegye a versenyt az együttes (a Lokomotív Zagreb gyengülése miatt nem veszem őket még figyelembe – nem tudom mire képesek az idén). Mindenesetre Dambrauskas a kaproncai meccs előtt is duzzad az önbizalomtól, újabb győzelemre készül a Goricával, meg akarja mutatni, hogy képes idegenben is sorra három pontokat gyűjteni csapatával. S, hogy milyen volt a Gorica varasdon? Agresszív, kíméletlen! Nagy igazság, hogy 1:2 után szétesett az ellenfél, de a beálló cserék: Canadijja, Doka, Mudrinski, mind gólt szereztek, utóbbi kettőt is, ezzel bizonyítva, hogy helyük lenne a kezdőben. Motivált, jól felkészített csapat a Gorica, akik dominálják a mérkőzést, kicsiben az Inter játéka jut eszembe róluk.

Úgy látom, hogy a vendégek előrébb tartanak a csapatépítésben riválisuknál. Sokat gondolkodtam azon, hogy a vendégek gólját ajánlom – 1.32. De sokszor megesett, hogy az alapjátékomat elhagyva buktam, maradok a kétesélynél: x2-be veszem ezt a találkozót.

Slaven Belupo - HNK Gorica: Dupla esély - Dupla esély tipp