Elstartolt a HTH Ligaen, a dán női első osztályú kézilabda-bajnokság. Egy-két meccs (szó szerint) már lezajlott, kedden két meccsel haladunk a fordulóban, ahol is egy egyiken az Aarhus fogadja a Sanderborg együttesét. A női kézilabdában megszokott jelenség, hogy klubok felemelkednek, majd eltűnnek, attól függően, épp hol van zseton. Dániában is így van ez, viszont a világjárvány alaposan megtépázta a csapatokat, nagyjából kivétel nélkül.

Az Aarhus United egy tök szürke dán csapat, a meccsein hamarabb lehet elaludni, mint izgalomba jönni. Eleve ott kezdődik a dolog, hogy van a svéd válogatott kapusuk, egy védekezés-orientált mesterük, és egy keret, amely előrejátékban annyira nem acélos, nincsenek klasszis kézisek, egy brusztolós együttes ez, amely kizzadja a győzelmeket, és nem művésznőkből álló társaság. Tavalyi pontvadászatban volt pl. 17-16-os meccsük a Randers ellen 7-5-ös második félidővel, szóval így nézzünk erre a csapatra. Rengeteg meccse ért véget úgy, hogy az 50 góltól is messze volt a kummulált dugók száma.

Az ellenfél az a Skanderborg lesz, amelynek a kerete full kicserélődött, és ez kb. sszó szerint igaz. Hárman elmentek a HH-hoz, Kongsgaard alig múlt 30, de úgy döntött, neki elég volt a kéziből, aztán, négyükön kívül pedig 5 stabil rotációban lévő játékos igazolt el a nyáron. A keretet persze feltöltötték, de sokkal inkább mennyiségre, mint minőségre. Mennyiségre megvannak a vendégek, de sok fiatal jött, és akad egy-két poszt, ahol soványnak tűnik a csapat. Például a szélsők, ahol ugyan vannak ketten-ketten, de mindkét szélen egy-egy junior korú játékos is szerepet kap, és mondjuk beállók terén sem állnak jól, a keretben lévő két beálló súlyra és magasságra sem az igazi, ha nézünk egy Cvijicet vagy Pinteát, mint beálló-prototípus, hát ketten együtt nem hozzák azt sem súlyra, sem magasságra. Az Aarhus kétszer játszott bajnokit a Skanderborggal hazai pályán, mindkét meccsen 5-5 góllal nyert. Egy 19-14-es meccsük volt, és egy 22-17 az előző idényben, amely ugye félbeszakadt aztán. Szóval kevés gól és Aarhus siker, ezt nagyjából borítékolni lehet. Sőt szerintem most akár több is lehet közte, mint öt...

két apró beálló

Aarhus United (n) - Skanderborg (n): Teljes játékidő - Mérkőzés tipp